Neprehliadnite

McIlroy sa chce vrátiť do víťazného kolobehu na januárovom turnaji European Tour v SAE

 

Bývalý líder svetového rebríčka profesionálnych golfistov Rory McIlroy, ktorý pre zdravotnú nepohodu vynechal finiš European Tour, oznámil termín súťažného návratu. Severný Ír sa pripravuje na januárový ívent z kalendára európskej túry, ktorým bude Abu Dhabi HSBC Championship.

V Spojených arabských emirátoch bude mimochodom štartovať po boku aktuálneho svetového lídra Dustina Johnsona z USA. McIlroy má za sebou rozporuplnú sezónu, v ktorej jeho výkony už od začiatku limitovali vlečúce sa následky únavovej zlomeniny rebra v chrbtovej oblasti. Kvôli ním ukončil neúspešný ročník skôr, ako vyvrcholila spomínaná súťaž Race to Dubai.

Rodák z ostrovného Hollywodu však už predtým ohlásil, že si dá od súťažného golfu niekoľkomesačnú pauzu a vráti sa až v roku 2018. Teraz to McIlroy potvrdil. Vráti sa v Abú Zabí, kde v minulosti skončil dvakrát na druhom mieste. Na siedmom turnaji novej sezóny bude okrem McIlroya štartovať tiež Henrik Stenson, Paul Casey alebo Matt Kuchar. Titul obhajuje čerstvý šampión celkového poradia uplynulej sezóny Tommy Fleetwood.

„Očakávam silný štart do sezóny a domnievam sa, že Abú Zabí je skvelé miesto, kde môžem začať svoju kampaň v roku 2018. Neraz som tam bol skutočne blízko turnajového triumfu. Budem sa plne sústrediť na to, aby som vytúženú Falcon Trophy získal a vrátil sa do víťazného kolotoča. Bola by to vítaná dávka sebavedomia do nového roku,“ uviedol McIlroy.

Zažiariť a potvrdiť svoj kredit vo svetovom rankingu bude však chcieť aj DJ, ktorý bude s Mclroyom najväčšou hviezdou turnaja s dotáciou 3 milióny amerických dolárov. „Abú Zabí je skvelé a zábavné ihrisko. Keď som tam hral po prvý raz, sedelo mi opravdu výborne. Teda okrem svojich problémov, ktoré som mal vtedy s paterom,“ zaspomínal Johnson, ktorý skončil vlani tesne druhý.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv