Neprehliadnite

Knox si pri golfe kamarátov nehľadá a Ryder Cup sa mu vzďaľuje

 

V podstate v tom boli dvaja. Škót Russell Knox aj Američan Bubba Watson sa podľa golfových odborníkov nezúčastnili na poslednom Ryder Cupe, tradičnom súboji tímov Európy a USA, nie kvôli športovej kvalite a forme, ale osobným vzťahom s ďalšími spoluhráčmi.

Napriek tomu, že Knox mal formu ako hrom, kapitán Darren Clarke si ho do tímu v minulom roku nevybral. Pre súboj v Hazeltine, ktorý Európa prehrala 11:17, radšej udelil voľné karty Nemcovi Martinovi Kaymerovi, Angličanovi Lee Westwoodovi a Belgičanovi Thomasovi Pietersovi. Knox tak doplatil na neexistujúce väzby s hráčmi v tíme.

Priama kvalifikácia na Ryder Cup pritom najlepšiemu škótskemu golfistovi utiekla kvôli tomu, že v dobe svojho triumfu na WGC-HSBC Champions ešte nebol členom European Tour a do konečného európskeho poradia sa mu tak dôležité body nezapočítali. Aktuálne 71. hráč svetového rebríčka tak mal aj trochu smolu.

Jeho účasť na najbližšom Ryder Cupe za necelý rok v Paríži je tak opäť otázna. „Nehrám profesionálny golf kvôli tomu, aby som si robil kamarátov. Kamarátim sa so Scottom Jamiesonom a ďalšími a keď na to príde, tak sa s ľuďmi pobavím. Myslím ale, že by to nemalo mať vplyv na moje šance dostať sa do tímu,“ poznamenal Knox.

Lenže vlani kapitán Clarke zvolil hráčov s evidentne horšou športovou formou, ale s pevnými väzbami na jadro rydercupového tímu. „Kapitáni si vyberajú 12 najlepších hráčov a pri tých chlapcov, ktorí sa kvalifikujú automaticky, nezáleží na tom, o koho sa jedná. Je mi jedno, že nie som najlepší kamoš s nikým, ale vyjdem s kýmkoľvek,“ nezastiera 32-ročný golfista.

 

-jj-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv