Neprehliadnite

European Tour – AfrAsia Bank Mauritius Open a Australian PGA Championship: Dva turnaje, dva tituly a dvakrát play-off

 

Dva turnaje mala v tomto týždni na programe European Tour a na oboch muselo víťaza určiť až dodatočné play-off. V Austrálii z neho vyšiel víťazne domáci Cameron Smith, na Mauríciu si ovládol turnaj Juhoafričan Dylan Frittelli.

Na austrálskom Gold Coaste o titul medzi sebou súperili hlavne domáci golfisti. Na Australian PGA Championship obsadili kompletných prvých päť miest, pričom najlepšie zo všetkých zahrali za 72 jamiek Smith s Jordanom Zunicom. Obaja sa dostali pod par o 18 úderov.

Obaja borci pritom museli byť po odohraní štyroch kôl sklamaní. Smith totiž zapisoval na poslednej jamke bogey a dal tak šancu svojmu kolegovi. Ten viedol po troch dejstvách, vo finálovom sa ale trápil, keď zahral len za mínus jedna a na posledných 12 jamkách zahral 11 parov a jedno bogey.

V rozohrávke sa ale išlo od nuly a prvá návšteva jamky číslo osemnásť ich súboj nerozsúdila. Druhá už ale áno. Popoludňajšiu nepohodu podtrhol Zunic svojim ďalším bogey v najnevhodnejšiu dobu a Smithovi tak stačilo na víťazstvo zahrať druhý par v rade.

Pre rodáka z Queenslandu ide o tohtoročný druhý veľký triumf, v lete si totiž pripísal prvenstvo na Zurich Classic of New Orleans v rámci US PGA Tour. Finálové kolo v rezorte RACV Royal Pines vôbec nevyšlo jednej z hlavných hviezd turnaja Sergiovi Garcíovi. Ako jeden z piatich hráčov z elitnej Top 60 skončil nad parom (+2) a s bilanciou -6 obsadil delené 22. miesto.

Druhý turnaj European Tour v tomto týždni bol na programe na Mauríciu. A aj na AfrAsia Bank Mauritius Open muselo rozhodnúť o šampiónovi play-off. Frittelliho v ňom vyzval vďaka birdie na poslednej jamke Ind Arjun Atwal, hneď na prvý pokus ale zahral na osemnástke birdie jeho súper a bolo rozhodnuté.

Juhoafričan sa tak po júnovom Lyoness Open v Rakúsku mohol radovať zo svojho druhého titulu v rámci európskeho okruhu. „Bol to pre mňa dobrý rok. Dal som si celkom vysoké ciele, ale podarilo sa mi ich dosiahnuť, tak už sa nemôžem dočkať na rok 2018,“ priznal 27-ročný Frittelli, ktorý má za sebou dve sezóny na European Tour.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv