Neprehliadnite

Ďalšia česká golfistka na LET, v novej sezóne si zahrá okrem Spilkovej aj Váňová

 

V novej sezóne Ladies European Tour (LET) sa na najvyššom európskom okruhu predstavia už dve české golfistky. Okrem Kláry Spilkovej, ktorá nedávno neuspela v kvalifikácii o plnú kartu na LPGA Tour, si zaistila čiastočnú hraciu kartu Šideri Váňová.

Karlovarská rodáčka Váňová uspela v päťkolovej kvalifikácii v Marakéši, kde obsadila so skóre -5 delené 19. miesto. Zmestila sa tak medzi dvadsaťpäťku postupujúcich, má kategóriu 8a a mohla by si zahrať viac než polovinu turnajov LET.

Na plnohodnotnú hraciu kartu pred posledným kolom už Váňová pomýšľať nemohla a tak sa nenechala vyprovokovať k žiadnemu zásadnému riskovaniu a disciplinovane udržala nervy na uzde. Síce niekoľkokrát chybovala, to ju ale nijako nerozhodilo a v priebehu hry vždy znovu a znovu zrovnala postupový krok.

Štvorkolové finále spomínanej kvalifikácie LET sa hralo na ihriskách PalmGolf a Amelkis. Váňová prešla zo 16. miesta v konkurencii 106 hráčok katom pre 60 hráčok. To sa naopak nepodarilo jej krajanke Lucii Hinnerovej, ktorá obsadila delené 73. miesto.

Váňová je treťou českou golfistkou, ktorá bude pôsobiť na LET. Pred Spilkovou, ktorá zaznamenala v tomto roku historický triumf v marockom Rabate, to dokázala v roku 2009 Zuzana Mašínová. Slovenskú stopu na LET zanechala Zuzana Kamasová, ktorá roku 2001 senzačne vyhrala ívent Lalla Meryem Cup v marockom Agadire.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv