Neprehliadnite

Audi quattro Cup 2017: Historický triumf slovenských golfistov na svetovom finále v Mexiku!

 

Priaznivci slovenského golfu dostali predčasný darček pod vianočný stromček. Amatérski hráči Karol Konárik ml. a Tomáš Luciak z Tri Duby Golf Resort Sliač dosiahli historický úspech, keď ako prví šampióni spod Tatier ovládli v Mexiku svetové finále Audi quattro Cup 2017.

V poradí 26. ročník najväčšieho celosvetového amatérskeho turnaja na svete sa uskutočnil počas prvých piatich decembrových dní v Los Cabos v Quivira Golf Clube. Na gigantickom podujatí sa zúčastnilo celkovo 90.000 hráčov zo 47 krajín, ktorí odohrali viac ako 700 kvalifikačných turnajov.

Audi quattro Cup už 15 rokov neoddeliteľne patrí medzi najobľúbenejšie golfové turnaje na Slovensku. V tomto roku pozostával z kvarteta kvalifikačných turnajov, na ktorých sa predstavilo celkovo 350 hráčov na základe výberových kritérií.

Víťazi národného finálového turnaja, ktorého dejiskom bol golfový klub Gray Bear na Táľoch, odohrali v mexickom Los Cabos vo finále dve súťažné kolá. Dvojnásobní víťazi slovenského finále Audi quattro Cup Konárik a Luciak obišli zámorské ihrisko s fantastickým výsledkom 12 úderov pod par (84 stablefordových bodov). O ich konečnom triumfe sa však muselo rozhodnúť rovnako ako v domácom finále v rozohrávke.

„Hrali sme vo veľkej pohode, užívali sme si atmosféru a ihrisko. Verili sme si a rozhodlo hlavne to, že veľmi dobre poznáme jeden druhého a dopĺňali sme sa herne aj mentálne. Verím, že náš športový úspech, bude inšpiráciou aj pre ďalších slovenských golfistov,“ povedal Konárik.

Cesta za úspechom viedla cez vydarenú spoluprácu. „Karol skvele drajvoval a ja som hral isté rany do grínu. Taktika bola hrať na údery s tým, že potom aj skóre príde, takže priebežné výsledky na stableford sme vôbec nesledovali. Rozhodla naša životná forma a schopnosť potiahnuť sa navzájom, ak mal partner slabšiu chvíľu. A v play-off samozrejme dôvera vo vlastné schopnosti spolu s kúskom šťastia!“

Koncern Audi so svojimi značkami Audi, Ducati a Lamborghini je jedným z najúspešnejších výrobcov automobilov a motocyklov v segmente premium. Je celosvetovo zastúpený na vyše 100 trhoch a vyrába v 16 závodoch v dvanástich štátoch. K 100-percentným dcérskym spoločnostiam AUDI AG patria okrem iných Audi Sport GmbH (Neckarsulm), Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese) a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna).

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv