Neprehliadnite

Svet techniky

 

Sony Bravia A1 OLED

Tento rok predstavila japonská firma Sony svoj prvý 4K televízor s OLED obrazovkou. Samozrejmosťou je 4K rozlíšenie a HDR obraz, pričom televízor ponúka aj podporu štandardov HDR10, Dolby Vision a HLG. Predávať sa bude s veľkosťou uhlopriečky 55“, 65“ a 77“.

Od konkurencie sa Sony Bravia A1 OLED výrazne odlišuje nielen svojím jedinečným dizajnom, ale aj ozvučením. Nemá totiž viditeľné reproduktory, zvuk vyžaruje celá plocha obrazovky. A pokiaľ chcete rovno Dolby Atmos, tak ten ponúkne nový soundbar.

 

Luzli Roller MK01

Švajčiarsko je známe skôr výrobou hodiniek, než slúchadiel. Práve v krajine helvétskeho kríža sa však ručne vyrábajú slúchadlá s názvom Luzli Roller MK01. Slovo „roller“ v názve poukazuje, že sa dajú zrolovať.

Hlavový most je tvorený 13-timi pružnými dielmi a 22 pružinami z nerezovej ocele, vďaka čomu sa dajú slúchadlá nielen zrolovať, ale aj prispôsobiť každej hlave. O zvuk sa starajú Nemci, o konštrukciu Švajčiari a v Anglicku vznikol návrh. Luxusná je aj cena, ktorá sa pohybuje okolo 2 600 eur. Z limitovanej edície sa počíta s výrobou desiatich kusov.

 

BlackBerry KEYOne

Nový vlajkový model BlackBerry KEYOne je štýlový luxusný telefón s vydareným dizajnom a QWERTY klávesnicou. Práve tá je charakteristická pre BlackBerry telefóny. Navyše podporuje prediktívne zadávanie textu a funguje ako touchpad, s ktorým môžete telefón pohodlne ovládať. Všetky emaily, správy a ďalšie dôležité veci si prezriete na 4,5” displeji s rozlíšením Full HD.

Telefón beží na osemjadrovom procesore s 3 GB RAM pamäťou. Mobil vydrží celý deň s batériou s kapacitou 3 505 mAh, ktorú nabijete vďaka rýchlemu nabíjaniu Quick Charge 3.0 za 36 minút na 50 %. Na fotografie ako z časopisu je pripravený zadný fotoaparát s rozlíšením 12 Mpx a svetelnosťou f 2.0, rýchlym automatickým zaostrením a dokonalým záznamom videa v rozlíšení 4K.

 

Optoma UHD550X

Nový projektor pre domáce kino Optoma UHD550X ponúka vysoké rozlíšenie Ultra HD 4K a technológiu High Dynamic Range (HDR). Výrobca sľubuje „ostré a živé snímky s omnoho vyššou hĺbkou detailu, než je tomu v prípade štandardnej Full HD technológie“. Projektor je vybavený technológiou Amazing Color a disponuje mnohými prednastavenými režimami, z ktorých si môžete vybrať ten najvhodnejší pre daný obsah.

Referenčný režim má reprodukovať presné farby podľa HDTV štandardu Rec.709. Svietivosť 2 800 ANSI lúmenov sľubuje jasný a živý obraz na veľkom plátne, a to aj v nezatemnenej miestnosti. Udávaný kontrast je 500 000 : 1. Hlučnosť v Eco režime dosahuje úroveň len 25 dB. Nechýba vertikálny posun objektívu a 1.6 x manuálny zoom. Cena projektora sa pohybuje okolo 2 000 eur.


Text Jakub Jesenski/foto archív

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv