Neprehliadnite

Spektakulárna šou pred íventom WGC-HSBC Champions na streche hotela v Šanghaji

 

Čínski organizátori sa nezapreli. Silnú tradíciu bohatých a neraz bizarných otváracích ceremoniálov pred športovými podujatiami potvrdili aj pred posledným íventom štvorčlennej série World Golf Championship tohto kalendárneho roku. Turnaj HSBC Champions, ktorého dotácia sa vyšplhala na 9,75 miliónov dolárov, sa uskutoční za prítomnosti svetovej elity v Šanghaji od štvrtka do nedele.

Dlhoročný sponzor podujatia HSBC vytvoril veľkolepú atmosféru na streche hotela Peninsula v Šanghaji, odkiaľ je dokonalý výhľad na okolité mrakodrapy. Okrem slávnostných odpalov do ožiarenej noci si golfisti netradične vyskúšali úlohu lietajúcich super-hrdinov. Celá atrakcia, ktorú má na svedomí čínsky umelec Li Wei z Pekingu, ktorý sa špecializuje na beztiažové a imaginárne predstavenia.

Líder svetového rebríčka Dustin Johnson z USA („The Heat“), spoločne so Švédom Henrikom Stensonom (The Machine) a domácou hviezdou Li Haotongom (The Force) zo vzduchu útočili na minuloročného víťaza Hidekiho Macujamu (The Moutain), ktorý pred nimi pomyselne chránil cennú trofej.


Vždy som sa rád pohyboval medzi vtákmi (birdies) a orlami (eagles), ale nikdy som nezažil nič podobné. WGC-HSBC Champions je turnaj, na ktorý sa teším každý rok. Potom, ako som vlani skončil druhý, dúfam, že to teraz ešte vylepším a pridám do svojej zbierky fantastickú trofej. Už sa nemôžem dočkať, keď turnaj začne,“ povedal Stenson, ktorý je major šampiónom z British Open 2016.

Tento rok sa čínskym organizátorom podarilo do Šanghaja prilákať 33 z 50 najlepších golfistov sveta, pričom 15 z nich figuruje dokonca v aktuálnej Top 20. Na ihrisku v Sheshan International Golf Clube však márne budete hľadať Roryho McIlorya. Severný Ír predčasne ukončil svoju sezónu na European Tour, pretože si potrebuje doliečiť zdravotné neduhy z tejto nevydarenej sezóny.

WGC – HSBC Champions je inak turnaj, ktorý organizujú European Tour, US PGA Tour a Asian Tour spoločne. Súčasťou amerického okruhu je ívent od roku 2013 a od tej doby sa tiež započítavá do Fedex Cupu. Status World Golf Championship dostal v roku 2009. Turnaj mal premiéru v roku 2005 a prvým šampiónom bol David Howell pred Tigerom Woodsom.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv