Neprehliadnite

Rydercupoví kapitáni napodobnili odpalom z Eiffelovky legendárneho Palmera

 


Presne 41 rokov po legendárnom golfistovi Arnoldovi Palmerovi mali slávnostný odpal z Eiffelovej veže aj kapitáni Ryder Cupu 2018 – Thomas Bjorn (Európa) a Jim Furyk (USA). Prestížny súboj tímov sa uskutoční na budúci rok 28.-30. septembra na ihrisku Albatros Course of Le Golf National vo francúzskom Saint-Quentin-en-Yvelines na predmestí Paríža.

Rydercupoví kapitáni v rámci promotion akcie absolvovali sériu zaujímavých stretnutí. Všetko sa to začalo raňajkami, avšak raňajkami, ktoré nie sú každodennou rutinou. Bjorn s Furykom sa totiž naraňajkovali priamo s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. Ihneď po raňajkách potom vyrazili k parížskej dominante – Eiffelovej veži, kde už na nich čakal provizórny driving.

Spomínaný driving sa nachádzal na prvom poschodí populárnej veže. Dán Bjorn s Američanom Furykom odtiaľ odpalovali loptičky do „Champs de Mars“ smerom k rydercupovému logu, ktoré sa nachádzalo v gigantickej veľkosti priamo pod nimi. Potom sa už obaja lídri rydercupových družstiev pobrali na oficiálne stretnutie s novinármi a médiami.

Jeden z najlepších hráčov všetkých čias Palmer, ktorý odišiel vlani na večný odpočinok do golfového neba, previedol spomínaný slávnostný odpal na Eiffelovke 14. októbra 1967. Aj golfový kráľ robil vtedy reklamu rydercupovému súboju, ktorý sa uskutočnil o rok neskôr.

V posledných dňoch sme získali unikátne skúsenosti a zážitky, ale odpalovanie golfových loptičiek z Eiffelovej veže bolo ešte niečo špeciálne. Videl som dobovú fotografiu Arnolda Palmera, ktorá bola urobená na podporu Ryder Cupu a Francúzska, pričom teraz sme sa snažili ukázať, ako je Francúzsko na túto udalosť pripravené,“ uviedol Bjorn, ktorý dodal: „Pre mňa aj Jima budú naše fotografie pri odpaloch z Eiffelovky večné a budú nás sprevádzať po zvyšok na našej kariéry.“

Vždy bol len jeden Arnold Palmer, ale bolo cťou pre Thomasa aj pre mňa, že sme mohli byť súčasťou tohto celého programu. Francúzsko nás privítalo na červenom koberci, takže musím poďakovať rydercupovému tímu Európy a všetkým, ktorý boli do toho zainteresovaní. Mali sme večeru na Zámku vo Versailles, raňajkovali sme s prezidentom a potom sme mali tie odpaly z Eiffelovky. Neskutočné! Všetko to len dokazuje, akou významnou súťažou je Ryder Cup a akú dôležitosť jej prikladajú vo Francúzsku.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv