Neprehliadnite

LPGA Tour – Q-school: České golfistky Spilková a Vlčková si zahrajú o kartu na najprestížnejšiu túru

 

Hneď dve české golfistky Klára Spilková a Karolína Vlčková si na prelomu novembra a decembra zahrajú o kartu na najprestížnejšej americkej golfovej sérii LPGA. Obe hráčky od našich západných susedov si totiž vybojovali postup do záverečnej tretej fáze kvalifikácie.

Hrala som uvoľnene a sebavedome, pretože tento rok mám veľmi dobrú celú sezónu. Verím si, na nič netlačím a padá to tam,“ uviedla v tlačovej správe Spilková, ktorá je víťazkou turnaja Ladies European Tour v Maroku a členkou globálneho tímu KPMG.

Česká jednotka zvládla druhý diel kvalifikácie vo Venice na Floride výborne. Od začiatku sa pohybovala v Top 10, počas záverečného kola sa na chvíľku dokonca objavila aj na delenom prvom mieste a nakoniec skončila so skóre -7 na delenej deviatej pozícii. „V závere turnaja som hrala v popoludňajších časoch, vo veľkej horúčave a gríny už neboli najlepšie, čo sa tiež podpísalo na skóre. Som rada za Top10, ale chcela som vyhrať. Nemala som v pláne len brániť dobrý výsledok,“ vysvetlila Spilková.

V konkurencii 190 hráčok uspela aj jej krajanka Vlčková. S konečným výsledkom +3 na delenom 46. mieste sa pohodlne vošla medzi osemdesiatku postupujúcich. „Boli sme s Kájou po turnaji na spoločnej večeri i s kedíkmi, dali sme si drink a príjemne sme to týmto spôsobom oslávili,“ opísala dojmy Spilková.

O karty na LPGA Tour sa bude hrať od 29. novembra do 3. decembra v Daytona Beach na Floride. Na hráčky tam čakajú štyri kolá a po nich piate pre sedemdesiat najlepších. Plný status hráčok LPGA získa približne 20 golfistiek. Finalistky majú už teraz zaistenú členskú kartu na Symetra Tour, druhú americkú profisériu. „Symetru teraz vôbec neriešim, ide mi o LPGA. Turnaj Final Stage a prípravu naň si len ešte naplánujem,“ uviedla Spilková, ktorá sa najbližšie predstaví na turnajoch LET Abú Zabí a v Indii.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv