Neprehliadnite

V Skalici „kikiríkal“ galský kohút

 

Prvý septembrový pondelok odštartovali v Grafobal Group Golf Resorte Skalica majstrovstvá Európy seniorských družstiev žien. Na slávnostnom otvorení turnaja nechýbal ani generálny sekretár Európskej golfovej asociácie (EGA) Richard Heath. V rekordnej konkurencii 108 hráčok z 18 tímov bez slovenskej účasti sa hrali dve kvalifikačné kolá, po ktorých nasledovali tri súťažné „rundy“ v hre na jamky.

Po prvom kole, ktoré sa hralo za slnečného počasia viedli hráčky z Nemecka so súčtom úderov 372. O ranu za nimi nasledoval tím Anglicka (373) a na priebežnom treťom mieste figurovalo družstvo Francúzska (376). Mimochodom, v úvodnom dejstve sa blysla dánska seniorka Helle Scheelová, ktorá na jamke číslo tri zahrala hole-in-one. Druhý deň sprevádzalo šampionát na Záhorí už aj daždivé počasie (pozn. na 15 minút bola prerušená hra), ale poradie na prvých troch miestach zostalo nezmenené.

Po kvalifikačných kolách sa družstvá rozdelili do skupín, pričom nasledovali tri náročné dni v jamkových súbojoch. Okrem Anglicka, Nemecka a Francúzska bojovali v A-skupine o titul tímy z Belgicka, Španielska, Írska‚ Holandska a Švédska. V B-skupine B sa vo vzájomných zápasoch predstavili tímy Česka a Švajčiarska, Rakúska a Fínska, Škótska a Islandu. V poslednej C-skupine zostali po najmenej vydarených výsledkoch Dánky, Slovinky a Poľky.


Z európskeho titulu sa po piatich súťažných dňoch napokon tešili reprezentantky Francúzska. Golfistky z krajiny galského kohúta triumfovali vo finálovom súboji nad Anglickom v pomere 3,5:1,5. Bronzové medaile si vybojovali seniorky z Írska, ktoré v dueli o tretie miesto zdolali tím Nemecka 4:1.

-jj-, golfskalica.sk

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv