Neprehliadnite

V New Jersey štartuje Prezidentský pohár, v historických štatistikách dominuje tím USA

 

Posledný septembrový štvrtok odštartuje na ihrisku Liberty National Golf Clubu v Jersey City prestížny Prezidentský pohár. V tradičnom štvordňovom súboji proti sebe nastúpia výbery hráčov z USA a Medzinárodný tím bez golfistov z Európy.

Na ihrisku s otvoreným výhľadom na Sochu slobody aj Manhattan sa budú hrať známe herné formáty – foursomy, fourbally a single. V doterajšej histórii vyhralo deväťkrát americké družstvo, raz sa zrodila remíza a raz vyhral Medzinárodný tím. To však bolo ešte v roku 1998 v austrálskom Melbourne.

Tím USA

Nominácia USA v tomto ročníku pozostáva z automaticky kvalifikovaných Top 10 hráčov z rebríčka FedEx Cupu, ktorí nazbierali najviac bodov v období od turnaja BMW Championship 2015 do nedávneho íventu Dell Technologies Championship 2017. Do výberu sa tak priamo nominovali Dustin Johnson, Jordan Spieth, Justin Thomas, Rickie Fowler, Daniel Berger, Brooks Koepka, Kevin Kisner, Patrick Reed, Matt Kuchar a Kevin Chappell.

Kapitán amerického tímu Steve Stricker potom v septembri využil právo udelenia voľnej karty, pričom šťastie sa usmialo na Phila Mickelsona a Charleyho Hoffmana. „Leftyho“ voľba sa očakávala, pretože bol ako jediný pri všetkých deviatich triumfoch tímu USA a na konte má 29 bodov. V hre o druhú voľnú kartu boli napríklad aj Gary Woodland, Jason Dufner alebo Brian Harman. Nakoniec dostal dôveru 40-ročný Hoffman, ktorého čaká debut na Prezidentskom pohári.

Medzinárodný tím

Zostava „International teamu“ sa kreovala na základe zoznamu najlepších desiatich hráčov v oficiálnom golfovom rebríčku, pričom posledným termínom na vylepšenie postavenia bol turnaj Dell Technologies Championship 2017. Do výberu sa mohli dostať s výnimkou hráčov zo starého kontinentu golfisti z Ázie, Afriky, Strednej a Južnej Ameriky, Oceánie, Mexika a Kanady.

Priamu účasť na Prezidentskom pohári si napokon vybojovali Japonec Hideki Macujama, Jason Day a Adam Scott z Austrálie, Louis Oosthuizen z JAR, ďalší Austrálčan Marc Leishman, Juhoafričania Charl Schwartzel a Branden Grace, Juhokórejčan Kim Si-woo, Venezuelčan Jhonattan Vegas a Kanaďan Adam Hadwin. Kapitán Medzinárodného tímu Nick Price zo Zimbabwe sa rozhodol udeliť voľné karty Anirbanovi Lahirimu z Indie a Argentínčanovi Emilianovi Grillovi.

Tím USA
Kapitán: Steve Stricker
Nehrajúci asistenti kapitána: Fred Couples, Davis Love III, Tiger Woods a Jim Furyk
Automatickí kvalifikanti: 1. Dustin Johnson, 2. Jordan Spieth, 3. Justin Thomas, 4. Rickie Fowler, 5. Daniel Berger, 6. Brooks Koepka, 7. Kevin Kisner, 8. Patrick Reed, 9. Matt Kuchar, 10. Kevin Chappell
Voľby kapitána: Phil Mickelson, Charley Hoffman

Medzinárodný tím
Kapitán: Nick Price (Zimbabwe)
Nehrajúci asistenti kapitána: Ernie Els (JAR), Tony Johnstone (Zimbabwe), Geoff Ogilvy (Austrália) a Mike Weir (Kanada)
Automatickí kvalifikanti: 1. Hideki Macujama (Japonsko), 2. Jason Day (Austrália), 3. Adam Scott (Austrália), 4. Louis Oosthuizen (JAR), 5. Marc Leishman (Austrália), 6. Charl Schwartzel (JAR), 7. Branden Grace (JAR), 8. Kim Si-woo (Kórejská republika), 9. Jhonattan Vegas (Venezuela), 10. Adam Hadwin (Kanada)
Voľby kapitána: Anirban Lahiri (India), Emiliano Grillo (Argentína)

Prehľad doterajších výsledkov na Prezidentskom pohári
1994: USA – Medzinárodný tím 20:12
(Robert Trent Jones Golf Club, Gainesville, Virgínia/USA)
1996: USA – Medzinárodný tím 16,5:15,5
(Robert Trent Jones Golf Club, Gainesville, Virgínia/USA)
1998: Medzinárodný tím – USA 20,5:11,5
(Royal Melbourne Golf Club, Melbourne/Austrália)
2000: USA – Medzinárodný tím 21,5:10,5
(Robert Trent Jones Golf Club, Gainesville, Virgínia/USA)
2003: Medzinárodný tím – USA 17:17
(Fancourt Hotel a Country Club, George, Western Cape/JAR)
2005: USA – Medzinárodný tím 18,5:15,5
(Robert Trent Jones Golf Club, Gainesville, Virgínia/USA)
2007: Medzinárodný tím – USA 14,5:19,5
(Royal Montreal Golf Club, Montreal/Kanada)
2009: USA – Medzinárodný tím 19,5:14,5
(Harding Park Golf Club, San Francisco, Kalifornia/USA)
2011: Medzinárodný tím – USA 15:19
(Royal Melbourne Golf Club, Melbourne/Austrália)
2013: USA – Medzinárodný tím 18,5:15,5
(Muirfield Village, Dublin, Ohio/USA)
2015: Medzinárodný tím – USA 14,5:15,5
(Jack Nicklaus Golf Club Korea, Incheon/Kórejská republika)

 

-jj-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv