Neprehliadnite

Rekordných deväť berdíkov v rade, indický tínedžer do histórie!!

 

Napriek tomu, že má ešte len 17 rokov a pochádza z Indie, vo svete golfu jeho meno nie je neznámym pojmom. Rayhan Thomas sa naposledy zviditeľnil na turnaji z kalendára Mena Tour, kde dal deväť berdíkov v rade, čím vyrovnal historický rekord v tomto ukazovateli na podujatiach započítavaných do svetového rebríčka OWGR (Official World Golf Ranking).

Thomas sa blysol pozoruhodnou sériou počas 2. kola na ívente Dubai Creek Open, kde obhajoval titul z minulej sezóny. Svoju neskutočnú šnúru začal na dvojke a pridával jedného berdíka za druhým. Na úvodnej deviatke zapisoval 27 respektíve 8 úderov pod par, pričom posledné birdie v sérii prišlo na desiatke.

Ázijský mladík tak vyrovnal rekord Američana Marka Calcavecchiu z roku 2009, ktorý to isté zvládol na Canadian Open. Okrem toho deväť berdíkov potom zahral tiež Rakúšan Bernd Wiesberger v tejto sezóne na akcii European Tour v Malajzii. Vtedy ale bolo možné stavať loptičky, takže sa jeho výkon do historických tabuliek nezapočítavá. Aj naďalej sa tak čaká na hráča, ktorý ako prvý zahrá 10 birdie v rade.

„Cítil som sa absolútne prirodzene, nechal som všetko plynúť,“ povedal po odohratí turnaja Thomas, ktorý pred tretím a finálovým kolom strácal na vedúceho Juhoafričana MG Keysera dve rany. Zatiaľ, čo Keyser zahral 61/-10 v prvom dejstve, Thomas v druhom. V prvom prípade sa jednalo o vytvorenie rekordu ihriska v Dubai Creek Golf a Yacht Clube, v druhom prípade o jeho vyrovnanie.

Indický tínedžer je aktuálne 50. najlepším amatérskym goflistom na svete. Na svojom konte má už štyri štarty na íventoch European Tour a v tejto sezóne si pripísal na Omega Dubai Desert Classic prvý kat. Práve tam si vo finálovom kole zahral s Angličanom Dannym Willettom, v Abú Zabí zase obišiel tréningovú „rundu“ s Američanom Rickiem Fowlerom.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv