Neprehliadnite

Presidents Cup 2017 po 1. dni: USA – Medzinárodný tím 3,5 :1,5 po štvrtkových foursomoch, Fowler s Thomasom valcovali

 

Na ihrisku Liberty National Golf Clubu v New Jersey odštartoval vo štvrtok aj za prítomnosti bývalých prezidentov USA – Billa Clintona, Georgea W. Busha a Baracka Obamu, prestížny Prezidentský pohár. Po úvodnom hracom dni na 12. ročníku, ktorý mal na programe zápasy vo foursomoch, vedú podľa očakávania americkí golfisti nad výberom sveta bez Európy 3,5:1,5.

Jediný bod pre Medzinárodný tím získala juhoafrická dvojica Branden Grace – Louis Oosthuizen, ktorá zdolala domáci pár Daniel Berger – Brooks Koepka 3&1. Na ihrisku s výhľadom na Sochu slobody aj newyorský Manhattan ešte vybojovala austrálska dvojica Jason Day – Marc Leishman remízu v dueli s Philom Mickelsonom a Kevinom Kisnerom.

Najjasnejšie víťazstvo si pripísali kamaráti Rickie Fowler s Justinom Thomasom. Tí nedali šancu Hidekimu Macujamovi s Charlom Schwartzelom, ktorí si pritom pripísali na dvojke prvú víťaznú jamku.Potom už ale diktovala domáca dvojica, ktorá zo zostávajúcich siedmich jamiek úvodnej deviatky ovládla päť a už v polovici kola viedla o štyri.

Aj do druhej deviatky síce vstúpili lepšie zástupcovia Výberu sveta, keď pre seba získali desiatku. To však bol z ich strany všetko. Thomas s Fowlerem boli znovu lepší na jamkách 11, 12 a 14, čo znamenalo rýchly koniec duelu. Na pätnástku už sa ani nešlo, Američania viedli o šesť a získali pre svoj tím prvý bod. Zlatým klincom súboja bol Fowlerov čip-in na trojke, ktorý naštartoval obrat.

Druhý bod pre domácich prinieslo zohrané duo Jordan Spieth – Patrick Reed, ktoré si jasne poradilo s Argentínčanom Emilianom Grillom a Juhokórejčanom Si Woo Kimom v pomere 5&4. V tomto prípade prišiel zlomový okamžik na jedenástke. Tím USA viedol o dve, na Spietha ale čakal desať metrov dlhý úder do paru. Premenil, súperi zahrali bogey a domáci sa mohli tešiť.

Domáci borci Dustin Johnson a Matt Kuchar zvýšili už na 3:0, keď si o jednu jamku poradili s Austrálčanom Adamom Scottom a Venezuelčanom Jhonattanom Vegasom. Až potom sa mohli po prvý raz radovať hostia, keď Oosthuizen s Graceom zdolali Koepku s Bergerom 3&1.

„V dnešných podmienkach par často znamenal víťazstvo,“ všimol si Oosthuizen, ktorý má s Graceom v Prezidentskom pohári pozoruhodnú bilanciu 5-0-0! V záverečnom súboji sa zrodila remíza a tak pred piatkovými fourballmi vedie tím USA o tri body.

Presidents Cup – výsledky po 1. dni:
USA – Svet 3,5:1,5
/Foursomy/
USA – Svet 3,5:1,5
Rickie Fowler, Justin Thomas (USA)
– Hideki Macujama (Jap.), Charl Schwartzel (JAR) 6&4
Dustin Johnson, Matt Kuchar (USA)
– Adam Scott (Austr.), Jhonattan Vegas (Venez.) o jamku
Jordan Spieth, Patrick Reed (USA)
– Emiliano Grillo (Arg.), Si Woo Kim (Kór. Rep.) 5&4
Brooks Koepka, Daniel Berger (USA) – Louis Oosthuizen (JAR), Branden Grace (JAR) 3&1
Phil Mickelson, Kevin Kisner (USA) – Jason Day (Austr.), Marc Leishman (Austr.) remíza

Nominácie tímov na Presidents Cup 2017
Tím USA
Kapitán:
Steve Stricker
Nehrajúci asistenti kapitána:
Fred Couples, Davis Love III, Tiger Woods a Jim Furyk
Automatickí kvalifikanti:
1. Dustin Johnson, 2. Jordan Spieth, 3. Justin Thomas, 4. Rickie Fowler, 5. Daniel Berger, 6. Brooks Koepka, 7. Kevin Kisner, 8. Patrick Reed, 9. Matt Kuchar, 10. Kevin Chappell
Voľby kapitána: Phil Mickelson, Charley Hoffman

Medzinárodný tím/Svet
Kapitán: Nick Price (Zimbabwe)
Nehrajúci asistenti kapitána:
Ernie Els (JAR), Tony Johnstone (Zimbabwe), Geoff Ogilvy (Austrália) a Mike Weir (Kanada)
Automatickí kvalifikanti:
1. Hideki Macujama (Japonsko), 2. Jason Day (Austrália), 3. Adam Scott (Austrália), 4. Louis Oosthuizen (JAR), 5. Marc Leishman (Austrália), 6. Charl Schwartzel (JAR), 7. Branden Grace (JAR), 8. Kim Si-woo (Kórejská republika), 9. Jhonattan Vegas (Venezuela), 10. Adam Hadwin (Kanada)
Voľby kapitána: Anirban Lahiri (India), Emiliano Grillo (Argentína)

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv