Neprehliadnite

McIlroy sníva o spoločnej World Tour

 

Napriek nevydarenej sezóne patrí Rory McIlroy stále k elitným svetovým golfistom, ktorého názory majú medzi fanúšikmi a odborníkmi svoju váhu. Najnovšie sa Severný Ír nahlas zamýšľal nad tým, že by sa mali European Tour a US PGA Tour spojiť, aby tak vznikla jednotná súťaž s názvom World Tour.

„Podľa mňa je nevyhnutné, aby sme mali len jednu spoločnú World Tour. Smeruje to k tomu už pár rokov a jedného dňa mi všetci dajú za pravdu. Určite k tomu dôjde,“ rozhovoril sa bývalý prvý hráč svetového rebríčka. „Vo svete je veľa jednotlivých Tour a termíny dôležitých turnajov sa už dnes prekrývajú a to je veľmi kontraproduktívne. Prepojenie European Tour a US PGA Tour by všetko zjednodušilo a zefektívnilo.“

Smelý plán však má svoje trhliny. Otázkou napríklad je, či by jedna spoločná túra dokázala uživiť toľko profesionálnych golfistov. Navyše, „prize money“ na zámorskom okruhu sú vo väčšine prípadov niekoľkokrát vyššie než na European Tour. Počet členov na oboch sériách je natoľko vysoký, že by len ťažko mohli všetci hrať prestížne turnaje. Netreba zabúdať ai na fakt, že European Tour silno expanduje. Pri tejto príležitosti vznikla napríklad Rolex Series.

„Mám dojem, že svet golfu smeruje k jednotnej Tour. Za predpokladu, že US PGA Tour kúpi European Tour by sme mohli mať tucet spoločných veľkých turnajov a k tomu klasické štyri major íventy,“ dodal na vysvetlenie štvornásobný major šampión McIlroy, ktorému sa v tejto sezóne nepodarilo postúpiť do záverečného turnaja play-off FedEx Cupu (Tour Champinship) a nemohol tak obhájiť celkový triumf s desaťmiliónovou prémiou.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv