Neprehliadnite

Ďalší nečakaný rozchod, Day mení „životného kedíka“

 

V tejto sezóne sa jednoducho roztrhlo vrece s rozchodmi profesionálnych gofistov a ich kedíkov. Ukončenie dlhoročného postihlo napríklad aj Phila Mickelsona, či Roryho McIrloya. Najnovšie sa do tejto skupiny golfistov zaradil aj Jason Day, ktorý nečakane ukončil dlhoročnú spoluprácu s Colinom Swattonom.

Austrálsky golfista pristúpil k rošáde kedíkov ešte pred tretím turnajom play-off FedEx Cupu. Bývalej svetovej jednotke tak na BMW Championship nosil palice jeho kamarát zo študentských čias na Hill College Luke Reardon, Ten nahradil Dayovho mentora a trénera Swattona. Mimochodom, práve Swatton previedol Daya temným obdobím dospievania a priviedol ho k profesionálnemu golfu.

Spomínaný rozchod je dosť nečakaný, pretože Swatton bol pre Daya omnho viac, ako len kouč. Stal sa doslova jeho náhradným otcom potom, ako austrálskemu borcovi zomrel v dvanástich rokoch jeho vlastný na rakovinu. Smrť svojho otca, ktorý bol údajne alkoholik, niesol Day veľmi ťažko. Istý čas sám začal piť a mal problémy so zákonom.

Daya v podstate zachránilo prezieravé rozhodnutie jeho matky, ktorá ho poslala z nebezpečného prostredia na golfovú akadémiu do Kooralbynu. Musela však kvôli tomu dať do záruky celý svoj dom. Na škole Day stretol Swattona, golfového trénera a učiteľa, ktorého najskôr nerešpektoval, ale ten mu postupne navždy zmenil život. Napokon, viac ako 10 rokov spolu jazdili na profesionálne turnaje.

So Swattonom na bagu vyhral Day 10 turnajov na US PGA Tour, vrátane major trofeje na US PGA Championship. Teraz však prežíva 22-ročný golfista slabšie obdobie, turnaj vyhral naposledy vlani v máji na The Players Championship. Mimochodom, Mickelson sa v lete rozišiel s kedíkom Jimom Mackayom po 20 rokoch, ktorého nahradil Leftyho brat Tom. Severný Ír McIlroy zase neskôr prepustil svojho dlhoročného kolegu JP Fitzgeralda. Toh nahradil Roryho kamarát z detstva Harry Diamond, ktorý mu tento rok robil aj svedka na svadbe.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv