Neprehliadnite

US PGA Championship bude meniť termín, presun majoru robí problémy Európe

 

Ešte pred štartom posledného majoru v sezóne, ktorým bol 99. ročník US PGA Championship, oznámila PGA Tour a PGA of America v spoločnom vyhlásení veľké zmeny v kalendári. Zásadné je prehodenie poradia major turnajov, ktoré sa však môže negatívne odraziť na účasti viacerých hviezd na významných íventoch z kalendára European Tour.

V roku 2019 sa bude hrať v májovom termíne (16.-19. 5. 2019). Zmena termínu US PGA Championship však spôsobí dominový efekt zmien v kalendári. Napríklad turnaj The Players sa vráti do marcového termínu a otázkou je, čo bude s turnajmi v Texase, ktoré získali na obľube a atraktivite.

Pre US PGA Tour to z hľadiska zámorského športového trhu dáva veľkú logiku. Takto sa začiatok play-off FedEx Cupu posunie na skorší termín a stihne sa dohrať skôr, než začne sezóna amerického futbalu v NFL. Komentátori sa zhodujú na tom, že práve toto bol hlavný dôvod zmeny termínu, hoci cieľom je aj lepšia naviazanosť na Ryder Cup.

S prekopaním celého kalendára bude mať problém aj European Tour, ktorá bude pravdepodobne musieť svoj turnajový itinerár tiež meniť, aby neprišla o veľké hviezdy. Vedenie European Tour sa hlavne obáva, že by mohla byť ohrozená kvalita účasti na májovom turnaji BMW PGA Championship, ktorý je vlajkovou loďou celej túry. Ohrozený aj štedro dotovaný turnaj Rolex Series v anglickom Wentworthe.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv