Neprehliadnite

US PGA Championship – 2. kolo: Naďalej vedie Kisner, na čele ho doplnil Macujama

 

Americký golfista Kevin Kisner udržal vedenie na 99. ročníku major turnaja US PGA Championship aj po druhom kole. Po polovici íventu v v Quail Hollow v Severnej Karolíne sa delí o prvé miesto s Hidekim Macujamom, ktorý sa môže stať prvým japonským šampiónom majoru.

Kisner v piatok zopakoval svoj štvrtkový výkon 67 úderov, vďaka ktorému bol na čele poradia už po úvodnom dejstve. Macujama po nie príliš vydarenom úvode využil v druhom kole mäkké gríny po popoludňajšom daždi a ihrisko s parom 71 obišiel dokonca na 64 úderov. Aj vďaka sérii piatich berdíkov na šiestich jamkách za sebou.

Macujama tak zatiaľ v Charlotte plní rolu spolufavorita turnaja, do ktorej ho odborníci pasovali po triumfe na Bridgestone Invitational v Akrone minulý týždeň. „Major vediem po 36 jamkách po prvý raz v živote, takže je to pre mňa nová skúsenosť. Možno budem trochu nervózny, ale na druhú stranu sa na víkend teším,“ uviedol 25- ročný Japonec, ktorý už bol v tomto roku druhý na US Open.

Macujama, ktorý je v aktuálnom svetovom rebríčku golfistov už na treťom mieste, vedie spoločne s Kisnerom posledný major sezóny so skóre osem pod par. O dve rany za nimi zaostáva bývalá svetová jednotka Jason Day z Austrálie. Za ním sú na delenom štvrtom mieste Talian Francesco Molinari a Juhoafričan Louis Oosthuizen.

Prakticky mimo hru o titul je najväčší papierový favorit Jordan Spieth. Dvadsaťštyriročný Američan, ktorý v Charlotte útočil na skompletizovanie kariérneho Grand Slamu, zahral po štvrtkových 72 úderoch ešte o jednu ranu horšie a na 46. pozícii stráca na vedúce duo 11 úderov. „Je mi jasné, že už je prakticky po všetkom. Musel by som v ďalších dvoch dňoch predviesť fakt bláznivé kúsky. Ale môžem to aspoň skúsiť,“ poznamenal Spieth, ktorý v júli triumfoval na British Open a v roku 2015 získal major tituly na US Masters a US Open.

99. ročník US PGA Championship po 2. kole:
Quail Hollow, Charlotte, Severná Karolína (USA), PAR: 71
/Dotácia turnaja: 10,5 mil. USD/
1. Kevin Kisner (USA) 134/-8 (67+67) a Hideki Macujama (Jap.) 134/-8 (70+64), 3. Jason Day (Austr.) 136/-6 (70+66), 4. Francesco Molinari (Tal.) 137/-5 (73+64) a Louis Oosthuizen (JAR) 137/-5 (70+67), 6. Rickie Fowler (USA) 139/-3 (69+70), Justin Thomas (USA) 139/-3 (73+66) a Paul Casey (Angl.) 139/-3 (69+70).

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv