Neprehliadnite

Luke Donald bojuje za kratšie ihriská

 

Viacerí amatérski aj profesionálni golfisti s nadpriemerne dlhým odpalmi s tým zrejme nesúhlasia, ale čoraz väčší počet hráčov v zámorí kritizuje príliš dlhé ihriská. Luke Donald dokonca po turnaji Travelers Championship uviedol, že umelo vytváraná obtiažnosť metrami navyše môže byť len klamom.

Za príklad dal Angličan nedávne dva turnaje z kalendára US PGA Tour. Zatiaľ, čo na ihrisku Erin Hills, dlhom 7741 yardov, zahral šampión US Open Brooks Keopka víťazné skóre -16, o týždeň neskôr na o skoro 900 yardov kratšom ihrisku TPC River Highlands bolo najlepším výsledkom -12, na ktorý dosiahli šampión Jordan Spieth a Daniel Berger.

Donald sa na sociálnej sieti posťažoval, faktom však je, že on sám patrí k najkratším hráčom na okruhu US PGA Tour. V aktuálnej sezóne mu s priemernou dĺžkou drajvov 275,7 yardu patrí až 194. pozícia. Napriek tomu jeho spomínaný status „olajkovali“ napríklad Gary Player alebo Paul McGinley.


„Hlavný problém dlhých ihrísk je v tom, že sa hrajú dlhšie,“ dodal Donald, ktorý na sociálnej sieti upozornil na to, že ľudia po celom svete majú stále menej času na to, tráviť na golfu celé dni, a tak hráčov príliš nepribúda. Na stranu Donalda sa postavil aj ďalší anglický golfista Terry Wall: „Skvelé ihrisko vás núti premýšľať o výbere palice na každom odpalisku, nielen na trojparoch.“

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv