Neprehliadnite

Langer je rekordman medzi seniormi

 

Nemecký golfový „veterán“ Bernhard Langer je ako víno. Čím je starší, tým viac úspechov dosahuje v seniorskom športe. V tejto sezóne zarobil golfom už viac ako 2,6 milióna dolárov a jeho nedávny triumf na Senior Open Championship bol jeho rekordným desiatym seniorským major titulom.

Langer v tomto roku vyhral už tri major tituly na seniorskej túre, kde môžu štartovať len hráči starší ako 50 rokov. Nemecká legenda dominuje napriek tomu, že je o deväť rokov staršia ako spomínaný spodný vekový limit. A to aj v historickom meradle.

V Royal Porthcawl prekonal Langer zápis legendárneho Garyho Playera, s ktorým doteraz zdieľal rekord deviatich víťazných turnajov kategórie major. Oficiálne ich má Player len šesť, ale započítavá si aj tri tituly zo seniorského The Open z časov, keď turnaj ešte nepatril medzi majory. Teraz už je však bez diskusie, kto je rekordmanom.

Langerova dominancia medzi seniormi je pozoruhodná. Po Regions Tradition a Senior PGA Championship vyhral už tretí major sezóny. Rovnako ako vlani. Celkovo už na PGA Tour Champions (pozn. predtým PGA Senior Tour a Champions Tour) triumfoval 33-krát. Šesťkrát získal Trofej Jacka Nicklausa pre najlepšieho hráča a osemkrát zvíťazil v rebríčku príjmov.

Langerove dva najväčšie športové úspechy v predseniorskej kariére sú jednoznačne prvenstvá na US Masters v rokoch 1985 a 1993. Okrem toho vyhrala šesťkrát Ryder Cup ako hráč a raz ako kapitán. Langer sa mohol zapísať do histórie štvrtým triumfom v rade na turnaji Senior Players Championship. Napkon sa musel uspokojiť s druhým miestom.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv