Neprehliadnite

Golfisti z Wimbledonu odmietli „tenisový úplatok“

 

Keď sa povie Wimbledon, tak väčšina športových fanúšikov si predstaví prestížny tenisový turnaj na tráve. My však chcem hovoriť o tamojších golfistoch, ktorí nedávno odmietli lukratívnu ponuku vedenia tenisového All England Clubu. Každý člen golfového klubu mal totiž dostať 50.000 libier v prípade, že prenechajú časť svojho územia najslávnejšiemu tenisovému íventu na svete.

Wimbledon Park Golf Club, ktorý sídli hneď oproti cez ulicu, dostal od slávneho All England Clubu ponuku, že mu zaplatí 25 miliónov libier, keď predčasne ukončí prenájom pozemkov, na ktorých leží jeho ihrisko. Prenájom mali výmenou za peniaze golfisti dobrovoľne ukončiť do piatich rokov. V súčasnosti majú pozemky v nájme do roku 2041.

Navrhovaná dohoda počítala s tým, že si peniaze rozdelia golfisti s aspoň desaťročným členstvom v klube. To by na jedného vyšlo zhruba spomínaných 50.000 libier. Z hlasovania medzi 800 členmi 117-rokov starého golfového klubu však vzišlo zamietavé stanovisko. All England Club túži rozšíriť svoj súčasný 42-akrový pozemok, aby vyhovel rastúcemu náporu divákov, ale aj nárokom hráčov na ubytovanie.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv