Neprehliadnite

Najmladšia víťazka profesionálneho turnaja je z Thajska, má 14 rokov a 4 mesiace

 

To mu sa povie husársky kúsok! O historický zápis sa nedávno postarala thajská amatérska golfistka Atthaya Thitikulová, ktorá ako 14-ročná triumfovala na premiérovom ročníku turnaja Ladies Europea Thailand Championship (Ladies European Tour) a stala sa tak najmladšou víťazkou profesionálneho turnaja v histórii.

Thitikulová mala v deň životného športového úspechu presne 14 rokov, 4 mesiace a 19 dní. S týmto zápisom predstihla doterajšie vekové maximum Lydii Ko na okruhu LET. Golfistka z Nového Zélandu, ktorá v tejto sezóne prišla o post svetovej jednotky, držala doterajší rekord na LET vďaka prvenstvu z roku 2012, keď vyhrala turnaj Women’s NSW Open vo veku 14 rokov, 9 mesiacov a 5 dní.

Thitikulová však vylepšila aj zápis Kanaďanky Brooke Hendersonovej, ktorá bola doteraz najmladšou šampiónkou profesionálneho turnaja, keď vyhrala v sezóne 2012 ívent na Canadian vo veku 14 rokov, 9 mesiacov a 3 dni.

„Je to absolútne šialené. Mám najväčšiu radosť v živote. Nikto v mojej rodine nehrá golf, a keď som mala asi 6 rokov, prišiel za mňou otec, č nechcem robiť nejaký šport. V televízii som videla tenis a golf a tá zelená sa mi páčila viac, preto som si vybrala golf,“ povedala veľmi šťastná víťazka.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv