Neprehliadnite

Cigaretka s dobrým ťahom

 

Športový motorový čln Cigarette Racing Team 50’ Marauder AMG na rok 2017 absolvoval premiéru na nedávnej výstave Miami International Boat Show. Ide o čln zhotovený s použitím uhlíkových vlákien a najmodernejších technológií laminátu.
Text mercdes-benz.sk, Jakub Jesenski/foto archív redakcie

Nový motorový čln je vybavený dvoma motormi Mercury Racing 1550/1350 QC4v so spoločným maximálnym výkonom 2 280 kW. Táto športová loď je dôsledne navrhnutá na dynamickú jazdu vo vysokej rýchlosti. Na konštrukciu člnu sa do značnej miery použili uhlíkové vlákna, najmä aby skrotili krútiaci moment vyšší ako 1 750 Nm.

Pri konštrukcii paluby, kokpitu a konzol, ktoré sú postavené z uhlíkových vlákien s penovým jadrom, sa využili najmodernejšie techniky na analýzu laminátu. Kompletne z uhlíkových vlákien je aj príklop motora. Vyrobený je technológiou vákuovej infúzie. Športový dizajn kabíny je riešený v pretekárskom štýle. Ešte aj na elektrickej sústave sa realizovali opatrenia na zníženie hmotnosti s cieľom maximalizovať výkon.

Výkon, dokonalosť a vášeň sú hodnoty, ktoré spájajú spoločnosti Mercedes-AMG a Cigarette Racing. Počas nášho desaťročného úspešného partnerstva vzniklo na tomto základe osem pozoruhodných špeciálnych edícií, z ktorých teraz uvedený model 2017 50’ Marauder AMG je absolútnym vrcholom. Nová edícia je tak symbolom nielen desaťročného partnerstva so spoločnosťou Cigarette Racing, ale aj 50-ročného jubilea Mercedes-AMG,“ uviedol Tobias Moers, predseda obchodného vedenia spoločnosti Mercedes-AMG GmbH.

Model 50’ Marauder AMG na rok 2017 je osobitý výsledok našej spolupráce s tímom spoločnosti Cigarette Racing. Je to dôstojný príspevok pri príležitosti našej desaťročnej spolupráce,“ vysvetľuje Gorden Wagener, šéf dizajnu Daimler AG. „Ikona pretekárskeho športu inšpirovala druhých. Sme hrdí na to, že aj naďalej udávame tempo a našou spoluprácou tvoríme symbiózu dizajnu a výkonu na súši i na vode.“

Od samého začiatku sme boli presvedčení, že Mercedes-AMG bude dokonalý partner. Naše spoločnosti sú veľmi hrdé na svoju pretekársku tradíciu a ambíciu prekonávať hranice výkonu,“ dodáva Skip Braver, výkonný riaditeľ spoločnosti Cigarette Racing. „Oslava desiatich rokov spolupráce predstavuje dojímavý okamih. Sila našej spolupráce so spoločnosťou Mercedes-AMG sa odzrkadľuje v našom doposiaľ najpôsobivejšom vysokovýkonnom motorovom člne.“

Model Cigarette Racing Team 2017 50’ Marauder AMG je vybavený dvoma motormi Mercury Racing 1550/1350 QC4v (Quad Cam 4 Valve), ktoré prenesú na zadné pohonné jednotky M8 maximálny výkon 2 280 kW (3 100 k). Moderné motory s kalibráciou dvoch režimov umožňujú vodičovi pomocou elektronického spínača zmeniť výkon motora. V programe Race vyvinie každý z motorov maximálny výkon 1 103 kW (1 550 k) a vyžaduje pretekárske palivo. V programe Pleasure vyvinie čln výkon 1006 kW (1 350 k) na každý motor a potrebuje palivo s oktánovým číslom 91.

Kvôli návrhu dizajnu pribral Cigarette Racing Team na palubu Gordena Wagenera. Sedadlá vo vnútri navrhlo AMG Performance Studio s výrazným geometrickým vzorom. Pri 50-ročnom jubileu Mercedes-AMG a na pripomenutie desaťročného partnerstva s Cigarette Racing Team bolo vytvorené špeciálne logo, ktoré sa nachádza na prednej časti člna. Nezameniteľný lak zelené peklo magno vytvára na člne prepojenie s Mercedes-AMG GT R a legendárnou severnou slučkou Nürburgringu, na ktorej dosiahol GT R vynikajúci čas na kolo 7:10,92 minúty.

Značka Mercedes-AMG ešte nikdy neintegrovala do sériového vozidla toľko technológie z motoristického športu. Ručne montovaný štvorlitrový motor AMG V8 biturbo s výkonom 424 kW (577 k), uložený vpredu za prednou nápravou, prevodovka s usporiadaním motor vpredu – prevodovka vzadu, značne modifikovaný podvozok, nová aerodynamika, ako aj inteligentná odľahčená konštrukcia tvoria základ mimoriadne dynamického jazdného zážitku. Nezameniteľná maska chladiča AMG Panamericana oslávila svoju premiéru v sériovej výrobe. Pätnásť pochrómovaných zvislých rebier sa inšpirovalo pretekárskym vozidlom Mercedes-AMG GT3 a Mercedes-Benz 300 SL, ktorý v roku 1952 vyhral legendárne preteky Panamericana v Mexiku.

Spoločnosti Mercedes-AMG a Cigarette Racing začali svoju spoluprácu v roku 2007, keď organizovali spoločné zákaznícke a marketingové aktivity. Či na súši alebo na vode – Mercedes-AMG a Cigarette Racing spája cieľ dodať optimálny výkon. Motorové člny s dĺžkou 38 až 50 stôp (11,50 až 15,25 metra) amerického výrobcu pretekárskych člnov patria podobne ako superšportové automobily značky Mercedes-AMG medzi najrýchlejšie a najexkluzívnejšie stroje na svete. Tieto člny ponúkajú ručne vyrábanú kvalitu na mieru pre nadšencov a sú testované v najextrémnejších podmienkach. Mercedes-AMG a Cigarette Racing majú podobnú DNA: obe spoločnosti majú korene v pretekárskom športe a tejto vášni sa venujú doteraz.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv