Neprehliadnite

US Open – 2. kolo: Na čele kvarteto hráčov, katom neprešli DJ, McIlroy, Day, Rose ani Stenson

 

 

Po druhom kole na 117. ročníku golfového majoru US Open sa o vedenie delí kvarteto hráčov. Zhodne 137 úderov (-7) zahrali Angličania Paul Casey a Tommy Fleetwood a tiež Američania Brian Harman a Brooks Koepka. Po prvom dni vedúci Rickie Fowler aj vďaka sérii troch bogey za sebou stráca z piateho miesta na lídrov jeden úder.

Do víkendovej časti turnaja sa nekvalifikoval obhajca prvenstva a svetová jednotka Dustin Johnson rovnako z USA. A katom na obávanom ihrisku Erin Hills neprešli ani Rory McIlroy zo Severného Írska a Austrálčan Jason Day.

Po prvý raz od zavedenia oficiálneho svetového rebríčka v roku 1986 tak nepokračuje na druhom major turnaji v sezóne nikto z prvej trojice svetového rankingu. Mimo hru už sú aj napríklad britský olympijský víťaz Justin Rose či strieborný z Ria a víťaz British Open Henrik Stenson zo Švédska.

Po štvrtkovom dejstve druhý Casey, ktorý sa nedostal do posledného rydercupového výberu Európy len preto, že prestal štartovať na European Tour, sa vyhupol do čela výsledkovej listiny. A to napriek tomu, že v piatok zapisoval aj triple bogey, potom čo na päťparovej jamke číslo 14 dostal loptičku do jamky až ôsmou ranou.

Do hry sa ale vrátil skvelou sériou piatich berdíkov a kolo zachránil na skóre -1. „Nie vždy si človek užije golfové kolo s osmičkou na skórkarte, ale já som celkom šťastný člověk. Bolo to trochu ako na horskej dráhe,“ povedal v zámorí žijúci Casey.

Všetci jeho spoločníci z vedúceho kvarteta zvládli druhé kolo o ranu lepšie. Fowlerov štvrtkový rekordný výstup, 65 úderov, zopakovali v piatkovom programe štvrtý muž svetového rebríčka Hideki Macujama z Japonska, ktorý sa delí o ôsme miesto, a Američan Chez Reavie (13.). Aj šampión aprílového US Masters Sergio García zo Španielska naopak môže ešte pomýšľať na druhý triumf z majoru v kariére, pretože sa delí o 19. miesto s mankom štyroch rán na lídrov.

Johnsonovi, ktorý sa v pondelok stal otcom druhého syna, chýbali k postupu tri údery. McIlroyovi po zranení rebier ešte o jednu viac a Day patril s výsledkom 154 úderov k najhorším vôbec. Na majore neprešiel katom naposledy v roku 2012 pri US PGA Championship.

„Mne, Rorymu aj Jasonovi toto ihrisko sedí. Ale ako je známe, golf je jednoducho o patovaní. Ja som dobre drajvoval, nemohol som páliť vyššie, ale na gríne som sa trápil, proste som nedostal loptičku dosť rýchlo do jamky. Je to mrzuté, ale nemám v pláne sa tým trápiť. Cítim, že hráme dobrý golf,“ konštatoval Johnson.

117. ročník US Open – 1. kolo:
Erin Hills, Erin, Wisconsin (USA), PAR: 72
/Dotácia turnaja: 12 mil. USD/
1. Paul Casey (Angl.) 137/-7 (66+71), Brian Harman (USA) 137/-7 (67+70), Tommy Fleetwood (Angl.) 137/-7 (67+70) a Brooks Koepka (USA) 137/-7 (67+70), 5. Jamie Lovemark (USA) 138/-6 (69+69), Rickie Fowler (USA) 138/-6 (65+73) a J.B. Holmes (USA) 138/-6 (69+69), 8. Si Woo Kim (Kór. Rep.) 139/-5 (69+70), Xander Schauffele (USA) 139/-5 (66+73), Cameron Champ (USA/ amatér) 130/-5 (70+69) a Brandt Snedeker (USA) 139/-5 (70+69)

 

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv