Neprehliadnite

Quo vadis, Tiger? V Austrálii sa už stal súčasťou „street-artu“

 

Bývalý najlepší golfista sveta Tiger Woods vyhľadal nedávno profesionálnu pomoc kvôli nadmernému užívaniu liekov proti bolesti a na nespavosť. Americkú hviezdu zadržala pritom koncom mája polícia, keď zaspal za volantom odstaveného autu pod vplyvom silných liekov. Woods sa tak tento týždeň neukáže ani na turnaji Quicken Loans National, ktorý hostí jeho nadácia.

„V súčasnej dobe dostávam profesionálnu pomoc, aby som dokázal zvládať svoje užívanie liekov a spôsob, ktorým sa vyrovnávam s bolesťami chrbta a poruchou spánku,“ uviedol na sociálnej sieti Woods. „Chcem všetkým poďakovať za úžasnú podporu a pochopení, predovšetkým fanúšikom a hráčom na tour,“ dodal.

Štyridsaťjedenročného Woodsa objavila policajná hliadka v ranných hodinách 29. mája za volantom jeho odstaveného vozu, ktorý však mal zapnuté svetlá. Slávny zámorský borec nebol pod vplyvom alkoholu, ale jeho stav bol spôsobený reakciou na lieky na predpis (napr. vicodin a xanax).

Na ívente Quicken Loans National preto nebude Woods v úlohe hráča ani diváka. „Tiger bude stále v kontakte s turnajom a bude z neho dostávať aktuálne informácie počas celého týždňa,“ odkázal v oficiálnom vyhlásení Rick Singer, výkonný riaditeľ Woodsovej nadácie.

Niekdajší dlhoročný golfový kráľ toho na turnaji Quicken Loans National v posledných sezónach príliš nenahral. Od roku 2012, keď akciu ovládol po druhý raz a naposledy, sa jej ako hráč zúčastnil len dvakrát. Keď však nemohol hrať, pokúsil sa do dejiska doraziť aspoň ako hostiteľ. Tento rok to ale nie je možné.

Štrnásťnásobný šampión turnajov kategórie major hral za posledných 22 mesiacov golf len sporadicky. Podrobil sa už celkovo štyrom operáciám chrbta, tú zatiaľ poslednú absolvoval v marci. V máji síce na svojom webe uviedol, že sa po poslednom chirurgickom zákroku cíti najlepšie za posledné roky, o štyri dni neskôr však svetové médiá zaplavila „šoférska aféra.“

Policajná fotografia neprítomného Woodsovho pohľadu po májovom zatknutí sa pomaly, ale isto stáva veľmi slávnou. V austrálskom Melbourne, ktoré je známe svojim pozitívnym vzťahom k umelcom, dizajnu a originálnej architektúre ako takej, jej dal nový rozmer pouličný umelec Lushsux. Ten vytvoril „graffiti“ s Woodsovým portrétom na tehlovú stenu a to dielo sa razom stalo hitom na sociálnej sieti.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv