Neprehliadnite

Manažérske rozhodnutie

 

Bol takmer koniec apríla a zrazu som stál pred vážnym rozhodnutím – posunúť či dodržať vopred vybrané termíny najstaršej firemnej golfovej súťaže na Slovensku? V teoretických prácach sa často píše o troch situáciách, v ktorých musí manažér prijať rozhodnutie, ktoré by malo viesť k vyriešeniu aktuálneho problému. V podstate sa pohybuje v rovine, keď nejde do žiadneho rizika, teda keď rozhoduje na isto, druhou je rovina neistoty a treťou riziko. Ak vám však do rozhodovania vstupuje faktor počasia, teda veličina nanajvýš nepredvídateľná, potom vstupujete na mínové pole a vaše rozhodnutie môže ovplyvniť úspech či neúspech celej súťaže, celého jubilejného ročníka Slovenskej firemnej ligy v golfe. Rozhodnutie je o to závažnejšie, že od počiatku nám ide o budovanie značky, dobrého mena súťaže, ktorú organizujeme už pätnásť rokov.
Ešte nikdy v histórii, iste, pätnásť rokov ešte nič neznamená, sa nestalo, aby sme začiatok štartu tejto jedinečnej súťaže posúvali čo len o jediný týždeň. A zrazu stojíme pred rozhodnutím, či aj na východe, aj na západe posunúť začiatok prvého kola o celý mesiac. Priznám sa, orientoval som sa viac intuitívne ako racionálne, pretože som nemal absolútne relevantné údaje o vývoji počasia v našom regióne. Náš malý kolektív sa radil, čo urobiť, ale definitívne rozhodnutie zostalo predsa len na mojej hlave. Navyše – do rozhodovacieho procesu zasiahlo výraznou mierou aj neúspešné rokovanie na novootvorenom ihrisku, kde sme plánovali organizovať počas sezóny štyri turnaje. A teraz, baba, poraď!
A poradila, aby sme predsa len termíny prvých turnajov posunuli z hľadiska počasia na bezpečnejšie dni. Padlo definitívne rozhodnutie. Naše turnaje sme síce posunuli, ale vtesnať sa do termínovej listiny osemnástich túr, ktoré organizujú slovenské subjekty, nebolo jednoduché. Napriek tomu dnes s čistou mysľou a s odstupom času môžem hodnotiť, že rozhodnutie posunúť začiatok našich dlhodobých súťaží bolo správne. Len na ilustráciu zacitujme Dietmara Haderera, generálneho manažéra z GC Hainburg: „V deň, keď ste mali hrať prvý turnaj západnej skupiny, napadlo na našom ihrisku, na najvyššie položených dráhach, dvadsať centimetrov snehu.“ V tých dňoch to ani v Tatrách nevyzeralo lepšie. Takže – nebolo to o malom počte prihlásených tímov, ani o iných dôvodoch, o ktorých sa v kuloároch ligy špekulovalo, bolo to len a len o manažérskom rozhodnutí, či budeme hrať za regulárnych podmienok, alebo sa budeme silou-mocou držať vopred napísaných propozícií, vrátane kalendára turnajov.
Dnes neľutujem, že som sa rozhodol posunúť prvé kolá našich túr o niekoľko týždňov. Verím, že časovú stratu v priebehu nasledujúcich mesiacov zlikvidujeme bez výrazných následkov a že Slovenská firemná liga v golfe vyvrcholí, ako už tradične, dôstojne finálovými bojmi v Stegersbachu. S odstupom času však môžem povedať, že toto manažérske rozhodnutie patrilo do kategórie riskantných, no úspešných.

Ivan Mičko

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv