Neprehliadnite

LPGA Tour – KPMG Women’s PGA Championship: Spilková sa v dejisku majoru stretla s Leftym

 

Českú golfistku Kláru Spilkovú čaká v najbližších dňoch štart na major turnaji, ktorým je KPMG Women´s PGA Championship. V americkom Illinoise neďaleko Chicaga sa v pondelok dokonca stretla s hviezdnym golfistom Philom Mickelsonom, s ktorým patrí do globálneho tímu KPMG.

Na ihrisku Olympia Fields sa predstaví Spilková ako aktuálna líderka európskeho rebríčka Order of Merit. Za toto aktuálne postavenie v rámci Ladies European Tour vďačí najmä aprílovému triumfu na ívente Lalla Meryem Cup v Maroku. Navyše, v poradí Solheim Cupu je na skvelom 10. mieste, ktoré by jej zaručovalo automatické miesto v európskom tíme.

Aj vlani štartovala Spilková na druhom ženskom major turnaji sezóny, ale po dvoch zhodných kolách za 80 úderov neprešla katom. Ihrisko v Olympia Fields Country Clube má par 71 a celkovú dĺžku 6,2 km. „Ihrisko má veľa bunkerov, je obklopené stromami, taká americká klasika. Cítim sa veľmi dobre a po vlaňajšej premiére na KPMG Women´s PGA Championship je mojim cieľom prejsť katom. Nebude to jednoduché, ale predsa len už nejdem do úplného neznáma ako vlani,“ povedala Spilková.

Dotácia turnaja, ktorý sa hráva od roku 1955, je 3,5 milióna dolárov. Titul na podujatí, ktoré je jedným z piatich ženských major turnajov, obhajuje Kanaďanka Brooke Hendersonová.V troch sezónach predtým zaznamenal víťazný hetrik Juhokórejčanka Inbee Park. Teraz sa Spilková môže tešiť, že si zahrá v konkurencii čerstvej svetovej jednotky So Yeon Ryu, hviezdnej Lydii Ko z Nového Zélandu, alebo sestier Kordových.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv