Neprehliadnite

Vyhral síce prestížny The Players, ale vojenskej službe sa nevyhne

 

Kórejčan Si Woo Kim sa stal nedávno v 21 rokoch najmladším víťazom turnaja The Players, ale minimálne dočasne musí zabudnúť na rozlet v profesionálnej kariére. Ázijsky borec má totiž v rodnej Kórejskej republike brannú povinnosť a musí absolvovať základnú vojenskú službu.

Keďže Kórejská republika je stále technicky vo vojnovom stave so severnou KĽDR, majú všetci muži povinnosť absolvovať medzi 18 a 35 rokmi vojenskú službu. Tá pritom musí trvať minimálne 21 mesiacov, v prípade námorníkov, ale môže to byť aj 24 mesiacov, ak zamierite k letectvu. Pred podobným rozhodnutím je teraz tiež Kim. A nič na tom nezmení ani to, že v nedávno vyhral neoficiálny piaty golfový major.

Výnimky síce existujú, ale golfisti ich zatiaľ nedostávajú. A tak momentálne slúži vlasti tiež Sang Moon Bae, ktorý nastúpil koncom roku 2015 len pár týždňov potom, čo si zahral o Prezidentský pohár. Ani nemu nepomohlo, že bol už dvojnásobným šampiónom na US PGA Tour. Šalamúnsky to vyriešil K.J. Choi, osemnásobný víťaz na US PGA Tour a šampión The Players z roku 2011. Aby nemusel riešiť dvojročnú prestávku počas profesionálnej kariéry, „odkrútil“ si svoje dva doky ešte pred tým, než prestúpil k profíkom.

„Skutočne by som si prial, aby sme mohli mať podobný benefit. Namiesto toho ale musím ísť na vojnu, aj keď som vyhral turnaj. Už som ale rozhodnutý, že pôjdem, som na to psychicky pripravený,“ povedal jasne Kim, ktorý však zatiaľ neprezradil, kedy sa konkrétne vráti do vlasti a hotely v luxusných rezortoch vymení za kasárne. Keď sa Kim vráti z vojny, bude môcť hrať jeden rok na špeciálnu výnimku, tzv. „hardship exemption“.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv