Neprehliadnite

Turnaj LET nebude ani v Čechách, dôvodom sú údajne dotácie

 

Golfový turnaj žien najvyššej európskej série Ladies European Tour (LET) sa tento rok neuskutoční nielen na Slovensku, ale ani v Českej republike. Organizátori íventu Tipsport Golf Masters, ktorý sa mal hrať od 20. do 23. júla na ihrisku Prosper Golf Resortu Čeladná, ako dôvod uviedli chýbajúce sľúbené dotácie z ministerstva školstva (MŠMT).

„Tipsport Golf Masters sa v tejto sezóne neuskutoční kvôli chýbajúcim prostriedkom, s ktorými organizátori počítali na základe prisľúbené dotácie z ministerstva školstva,“ stojí v tlačovej správe organizátorov akcie, ktorá mala mať hráčsku dotáciu 250-tisíc eur, pričom celkový rozpočet sa pohybuje okolo 650.000 eur.

Golfoví fanúšikovia tak okrem iného neuvidia v akcii domácu jednotku Kláru Spilkovú, ktorá sa po nedávnom triumfe v Maroke stala prvou českou víťazkou turnaja LET. Mimochodom, prvé dva ročníky turnaja LET na českom území sa uskutočnili v rokoch 2011 a 2012 na Albatrose, kde sa teraz koná mužská European Tour, potom sa štyrikrát hralo na Dýšině pri Plzni. Tento rok sa mal turnaj presunúť do Moravskoslezských Beskýd na Čeladnú.

„Vzhľadom k nejasnostiam, ktoré se v poslednej dobe objavili s čerpaním dotácií celkovo na šport, nebolo možné s dostatočným predstihom zaručiť organizovanie turnaja a zložiť garancie, žiadané zo strany vedenia Ladies European Tour,“ uviedli organizátori.

Promotér Robert Klotz zo spoločnosti Goram dodal: „Veľmi nás mrzí, že vývoj došiel tak ďaleko, pretože turnaj LET mal v Českej republike už šesťročnú tradíciu. Kvôli okolnostiam, ktoré sú mimo našu moc, sme spoločne s vedením LET skonštatovali, že najlepším riešením bude organizáciu turnaja na jeden rok prerušiť a sústrediť se na budúci rok.“

Odstupujúca česká ministerka školstva Kateřina Valachová nariadila pozastavenie a preskúmanie dotačných programov pre šport v súvislosti s podozrením z ich zneužitia. O športových dotáciách sa podľa vyšetrovateľov dohovorila jej námestníčka Simona Kratochvílová s predsedom Futbalovej asociácie ČR Miroslavom Peltom. Oboch polícia obvinila a skončili vo väzbe. Investičný program, ktorého sa prípad týka, Valachová zrušila.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv