Neprehliadnite

Mercedes Slovak Ladies Tour 2017 – Počas prvého turnaja na Sliači sa spomínalo na zakladateľku

 

Nepriazeň a nestabilita počasia na konci apríla spôsobili, že úvodnú kapitolu 13. ročníka jedinej dámskej golfovej túry na Slovensku napísal na ihrisku Tri Duby Golf Rezort na Sliači napokon až druhý z pôvodného poradia turnajov.
Text Andrej Obuch/Foto Marián Rybár ml.

Podujatie na Sliači bolo od začiatku koncipované ako golfová spomienka na zakladateľku túry i ženskej golfovej asociácie Ľudku Turčanovú Rybárovú. Tento rok uplynie dvadsať rokov od chvíle, keď na ihrisku v Bernolákove zorganizovala prvý dámsky turnaj, na ktorom sa zúčastnilo sedemnásť hráčok všetkých vekových kategórií.

Jeho zaujímavosťou bolo, že na ňom hrali aj matky s dcérami. Najmladšie jeho účastníčky (Zuzana Bieliková, Barbora Kachlíková a Zuzana Kamasová) sa neskôr stali úspešnými reprezentantkami ženského golfu na Slovensku a dodnes sú v ňom niektoré aktívne ako trénerky národnej reprezentácie.

Pestré spoločenstvo

Spomienkový turnaj pritiahol v tretiu májovú sobotu na Sliač šesť desiatok účastníkov. Bolo to veľmi rôznorodé a pestré spoločenstvo, ktoré malo veľkú radosť z opätovného stretnutia, často po dlhom čase. Zastúpenie v ňom mali dokonca aj účastníčky prvých dámskych turnajov, pamätníci začiatkov golfu na Slovensku, ako aj tradičné účastníčky Mercedes Slovak Ladies Golf Tour. Všetci spolu vzdali svojou hrou hold pamiatke Ľudky Turčanovej Rybárovej práve na ihrisku, ktoré patrilo v závere jej života k jej domovskému.

Konkurencia ihrísk

Ihrisko na Sliači bývalo v nedávnych rokoch tradičným miestom konania dámskeho turnaja. V súčasnosti, pri existencii dvoch desiatok ihrísk na Slovensku, ktoré už spĺňajú kvalitatívne kritériá na usporiadanie súťažného golfového turnaja, je tvorba kalendára túry čoraz zložitejšia. Pri počte piatich turnajov za sezónu nemôže v jednom roku dôjsť na všetky dámami obľúbené podujatia. A tak sa návštevy niektorých opakujú v dvoj alebo aj viacročných cykloch.

Návrat na Pohronie

Pred dvoma rokmi zavítala Mercedes Slovak Ladies Tour do golfového rezortu Tri duby hneď dvakrát za sezónu. Odvtedy sa na ihrisku mnohé zmenilo. Rozšírilo sa najmä zázemie, a to rekonštrukciou ďalšej hospodárskej budovy, čím sa rezortu otvorili možnosti organizovania kongresov a väčších spoločenských podujatí. V kombinácii s golfom to rozhodne predstavuje zatraktívnenie ponuky služieb.

Na samotnom ihrisku sa veľa nezmenilo. Po náročnej a najmä dlhej zime a teplotne nevýraznej jari bolo ešte na konci mája nerozvinuté, akoby čakajúce na trvalejšie slnečné počasie a vlahu, ktorá dá zaznieť trávnatému porastu nielen na fervejoch, ale aj na grínoch. Tie na niektorých jamkách potrebujú novú trávu ako soľ.

Spokojnosť

Napriek horšej kvalite ihriska boli však účastníci turnaja s jeho priebehom spokojní. Prispelo k tomu aj to, že sa celé kolo stihlo odohrať bez dažďa či búrky, ktorou meteorológovia strašili na viacerých mobilných aplikáciách. Dôkazom dobrej atmosféry turnaja a spokojnosti jeho účastníkov bol aj plný klubový dom dlho po jeho skončení.


Výsledky
/
Kategória HCP +4 – 24,4/
1. Soňa Honíšková, 2. Kristína Hájková, 3. Darina Hánová
/Kategória HCP 24,5 – 36/
1. Lucia Malíčková, 2. Zuzana Kubicová, 3. Viera Babjaková
/Kategória HCP 37 – 54/
1. Dajana Škrábska, 2. Katarína Bujňáková

Doplnkové súťaže:
Najdlhší odpal: Zuzana Kubicová
Najbližšie k jamke: Soňa Honíšková
Najštýlovejšia hráčka: Lucia Malíčková

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv