Neprehliadnite

SSG obhájilo majstrovský titul medzi školami, na univerziádu Hečková a Brezovský

 

Súčasťou 6. ročníka majstrovstiev Slovenska stredných škôl v golfe bol po prvý raz ah šampionát vysokoškolákov. Dejiskom turnajov bol opäť Grafobal Group Golf Resort v Skalici. Súťaž mierne poznačilo počasie, keďže pre rannú námrazu museli organizátori odložiť štart o pol hodinu.

Žiaci prišli po nedávno ukončenej zimnej sezóne riadne pripravení. Svedčia o tom všeobecne dobré výsledky na turnaji a vysoká účasť hráčov. Milé prekvapenie zažila Margaréta Verešová, ktorej vydarená rana z tretieho odpaliska skončila priamo v jamke. Margaréta z turnaja odišla okrem hole in one aj s druhým miestom medzi jednotlivcami vďaka výsledku v pare ihriska. O ranu viac zahrala Lea Klimentová, čím sa umiestnila na tretej priečke.

Spokojnosť s turnajom

Táňa Čičová síce v tímovej kategórii súťažiť nemohla, no zvíťazila v kategórii jednotlivcov. ,,Turnaj bol dobre zorganizovaný, ihrisko, až na zopár jamkovísk, v dobrom stave a, samozrejme, som mala skvelý flight. Bohužiaľ som hrala iba sama za seba, pretože v našej škole sa nepodarilo zostaviť tím. Škola ma však podporuje, za čo im ďakujem.’’ Táňa na turnaji zahrala 70 rán, čo je jej prvý výsledok pod parom v súťaži.

Medzi chlapcami zvíťazil v kategórii jednotlivcov Richard Oles. Ani Richard sa však v kategórii družstiev nezúčastnil, a teda najlepší výsledok turnaja, 68 rán, si k dobru nepripísal žiaden z tímov. Druhé miesto obsadil Pavol Mach. Ten ihrisko obišiel s parom. Na tretej priečke sa umiestnil Lukáš Ružek, s výsledkom 73 rán.

Žičlivá atmosféra

Podľa vyjadrení hráčov na turnaji panovala príjemná atmosféra všetko prebiehalo v priateľskom duchu: ,,Turnaj som si naozaj užil. Mal som úžasný flight a tiež ma prišiel podporiť spolužiak, ktorý mi robil kedíka, takže aj ako negolfista mohol zažiť súťažné nasadenie na vlastnej koži,’’ hovorí Oles. Tento turnaj vraj patrí medzi jeho najobľúbenejšie: ,,Je to aj preto, že sa odohráva na začiatku sezóny. Dobrá nálada v kombinácii s nádherným počasím vytvorila uvoľnenú atmosféru. Aj so svojim výsledkom som nadmieru spokojný. Zatiaľ je to moje najlepšie skóre a dúfam, že ho ešte prekonám.’’ Richarda škola v športe takisto podporuje. Kvôli jeho športovej vyťaženosti mu poskytla individuálne štúdium.

Tesná výhra

Výsledné skóre družstiev spočívalo v súčte rán dvoch hráčov tímu. Výsledky boli veľmi vyrovnané. Tím Súkromného slovanského gymnázia A a Prvého súkromného gymnázia Bratislava A získali súčtom rovnaké skóre, 152 rán. O prvom mieste rozhodlo teda až lepšie skóre tretieho hráča, ktorý u druhého menovaného družstva chýbal. Prvé miesto tak obsadilo bratislavské Súkromné slovanské gymnázium (SSG). Iba o ranu horšie si počínalo Gymnázium Grössligova Bratislava. Umiestnili sa na treťom mieste s výsledkom 153 rán.

Málo vysokoškolákov

Prvý ročník majstrovstiev vysokých škôl poznačila nízka účasť hráčov. Podľa riaditeľa turnaja Jána Peča bolo veľkým sklamaním odhlásenie sa veľkého počtu hráčov v poslednej chvíli. V kategórii mužov zvíťazil Martin Rendek. Výsledkom jeho hry bolo 80 rán. Na druhom mieste sa s desaťranovým odstupom umiestnil Róbert Špacír (90) a na treťom mieste Peter Iglár (94).

Medzi študentkami boli výsledky o čosi lepšie. Tretiu pozíciu obsadila Oľga Prachařová s výsledným skóre 78 rán. O dve rany lepším výsledkom si druhú priečku zaistila Alexandra Patáková (76). Prvé miesto patrí Natálii Hečkovej (71). Tá bude, spolu s Michalom Brezovským, reprezentovať Slovensko aj na svetovej letnej univerziáde v Taiwane, ktoré sa uskutočnia na konci augusta.


skga.sk, -jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv