Neprehliadnite

Francúzka Kirklandová prehrala boj s rakovinou

 

Ženský profesionálny golf prišiel o veľkú hráčku a bojovníčku. Po dvojročnom neúspešnom boji s rakovinou pľúc zomrela francúzska golfistka Cassandra Kirklandová, ktorá sa zapísala do histórie ako víťazka turnaja Sanya Ladies Open z roku 2012.

Kirklandová sa o svojej zákernej nemoci dozvedela v apríli 2015 a od tej doby sa na Ladies European Tour (LET) objavila len raz. Bolo to vlani na marockom ívente Lalla Meryem Cupu, ktorý v roku 2011 vyhrala Slovenka Zuzana Kamasová a v tejto sezóne senzačne aj Češka Klára Spilková.

Inak ale Kirklandová verejný golfový život neopustila. Svoj najťažší životný súboj dokumentovala na svojich internetových stránkach a na vlaňajšom turnaji Evian Championship spustila predaj tričiek s nápisom „F#@* CANCER“, keď výťažok z predaje putoval na lekárske výskumy.7

„Chcela by som byť príkladom a podeliť sa o svoje skúsenosti s ľuďmi, ktorých tiež zasiahla rakovina. Chcem im pomôcť mať lepší život a s bojom za život,“ povedala vtedy golfistka z krajiny galského kohúta, ktorá by v októbri oslávila svoje 33. narodeniny.

Kirklandová sa prebojovala na Ladies European Tour v decembri 2006 cez kvalifikačnú „q-school“ potom, čo strávila štyri roky na zámorskej University of Arizona. O kartu síce o tri roky neskôr prišla, ale v kvalifikačnej škole si ju uhrala znovu. A už vtedy ukázala, že sa v nej skrýva veľký bojovník, keď v play-off piatich hráčok získala poslednú plnú kartu, ktorá bola k dispozícii.

Za ďalšie tri roky potom prežila svoju najlepšiu sezónu na okruhu, keď v čínskom Hainane vyhrala Sanya Ladies Open a v poradí Order of Merit skončila na 51. mieste. V nasledujúcich dvoch rokoch potom vyhrala na domácej pôde dva turnaje nižšej série LET Access. „Chcela by som poďakovať z celého srdca všetkým, ktorí podporovali môj projekt a pomohli nám sa posunúť v snažení, aby bolo konečne ľahké vyliečiť kohokoľvek, koho postihne rakovina,“ stojí na záver odkazu na webe v sekcii „Môj príbeh“.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv