Neprehliadnite

Daly sa dočkal po 13 rokoch, gratuloval mu aj Trump

 

Enfant-terrible zámorského golfu John Daly má dôvod na oslavu. Americký búrlivák, ktorý sa svojim zjavom aj chovaním vymyká všetkým zažitým predstavám o ideálnom golfistovi, vyhral po bradatých 13 rokoch turnaj. Po triumfe na ívente Insperity Invitational z kalendára PGA Tour Champions mu dokonca gratuloval aj prezident USA a golfový nadšenec Donald Trump.

Séria PGA Tour Champions nie je žiadna stanica golfových dôchodcov, veľké hviezdy minulosti tu ešte stále predvádzajú skvelý golf. Daly preto nedostal nič zadarmo, pričom prežil bláznivé finálové dejstvo. Pred finálovým kolom viedol o ranu a hneď na prvej jamke zahral v nedeľu ígl. Aj naďalej pokračoval vo skvelej hre, a keď si pripísal na pätnástej jamke už svoje piate birdie dňa, viedol s celkovým skóre -17 o dve rany. Sám z toho ale ešte urobil veľkú drámu.

Bogey na šestnástke ešte nebolo takým problémom, ale ďalšia strata rany na sedemnástke už mohla byť. Tretie bogey v rade na záver potom zahral na osemnástke, ale nakoniec ho to mrzieť nemuselo. V samom závere totiž strácali aj jeho súperi a so štrnástimi ranami pod par vyhral o úder pred Tommym Armourom III a Kennym Perrym. „Je to neskutočné. Chcel by som dať vedieť všetkým svojim sponzorom, že ich milujem a že im ďakujem za všetko,“ povedal Daly v emotívnom rozhovore pred televíznymi kamerami.

Naposledy sa Daly, šampión US PGA Championship z roku 1991 a The Open 1995, radoval z turnajového prvenstva v polovine februára 2004, keď vyhral Buick Invitational. Teraz je víťazom na zámorskom okruhu šampiónov, ku ktorému sa pridal pred rokom, keď oslávil svoje abrahámoviny. Trvalo mu 22 štartov, než si pripísal prvý titul. Jeho doterajším najlepším umiestnením na PGA Tour Champions bolo delené 11. miesto. Za víťazstvo potom prevzal šek na 322.500 dolárov.

Dalymu, ktorý bude aj v tejto sezóne jednou z hlavných hviezd 4. ročníka turnaja D+D REAL Czech Masters (31. augusta – 3. septembra), zagratuloval na sociálnej sieti aj samotný prvý muž USA. Do finálového kola pritom nastúpil v červenom tričku a svojich typických amerických nohaviciach, čim určite urobil radosť Trumpovi. „Gratulujem Johnovi Dalymu k jeho veľkému víťazstvu. John je skvelý chlap, ktorý sa nikdy nevzdáva. A teraz je opäť víťazom!“ napísal na Twitteri Trump, ktorého Daly počas jeho prezidentskej kampane otvorene podporoval.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv