Neprehliadnite

Žalujúci diváci a videozáznamy dostali červenú

 

Pravidlové komisie R&A a USGA sa zhodli na obmedzení používania videozáznamov počas turnajov, ktorých priebeh mohli doteraz negatívne ovplyvniť „žalujúci“ (televízni) diváci. Toto rozhodnutie sa však nevzťahuje na všetky porušenia. R&A a USGA s okamžitým účinkom rozhodli o zákaze používania videozáznamov v prípadoch, kde je porušenie tak malé, že nebolo možné ho postrehnúť len okom, pričom ho odhalí až detailne spomalený záznam.

Ako príklad je uvedená hra z bunkeru, kedy sa hlava palice dotýka pár zrniek piesku alebo keď hráč nepozná, že udrel loptičku viac než raz v priebehu úderu. Druhé pravidlo postihuje situácie, keď hráč určuje, kde loptička prekročila hranicu prekážky, alebo pri meraní dropovania, alebo pri určovaní miesta úľavy, alebo pri markovaní loptičky.

Len škoda, že sa k tomuto výsledku museli riadiace orgány dopracovať až na základe nedávnej spätnej penalizácie Lexi Thompsonovej počas prvého ženského majoru sezóny. Americká golfistka tam dostala 4 trestné rany za deň staré porušenie pravidiel, keď si na gríne 17. jamky tretieho kola o pár milimetrov neúmyselne postavila loptičku inam, než bolo pôvodne miesto.

Vtedy nikto nič neobjavil, až prišiel mail od diváka, ktorý to videl niekoľkokrát v televízii. Väčšina golfového sveta sa vtedy postavila na stranu Thompsonej a volalo sa hlasno po zmenách. Žiaľ, Thompsonová tak prišla o svoj druhý major titul na turnaji ANA Inspiration, kde triumfovala v roku 2014.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv