Neprehliadnite

USGA a R&A pracujú na jednotnom hendikepovom systéme

 

Svetové golfové orgány USGA a R&A oznámili, že s golfovými autoritami celého sveta pracujú na vývoji celosvetovo jednotného hendikepového systému. Na svete má teraz golfový hendikep viac ako 15 miliónov golfistov v 80 krajinách a ich hendikepy sú spravované podľa šiestich rôznych systémov.

Sú to hendikepové systémy, ktoré používajú autority Austrálie – Golf Australia (GA), Veľkej Británie a Írska – Council of National Golf Unions (CONGU), Európy – European Golf Association (EGA), Južnej Afriky – South African Golf Association (SAGA), Argentíny – Argentine Golf Association (AGA) a Spojených štátov Amerických – United States Golf Association (USGA).

Cieľom nove navrhovaného hendikepového systému je prijať univerzálnu sadu princípov a procedúr, ktoré by platili po celom svete. V praxi by sa tak už nemalo stávať, že HCP, ktorý máte z domáceho klubu, vám v zahraničí nebude platiť alebo naopak neuznajú vám na Slovensku HCP urobený v zahraničí.

Do vývoja sú zapojené hendikepové autority v rôznych častiach sveta. Majú napomôcť aby v novom systéme boli zohľadnené kultúra a najbežnejšie formáty golfovej hry. Komisia vedená zástupcami USGA a R&A oznámi svoje návrhy ešte v tomto roku.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv