Neprehliadnite

US Masters – 3. kolo: Najbližšie k zelenému saku majú Španiel García a Angličan Rose

 

 

 

Napínavý záverečný deň má pred sebou prvý golfový major sezóny. V čele US Masters sú po treťom kole Angličan Justin Rose a Španiel Sergio García, ale útočiť na zelené sako pre víťaza môžu v Auguste tiež bývalí šampióni turnaja Jordan Spieth z USA a Austrálčan Adam Scott.

Tridsaťsedemročný García zahral v sobotu skóre -2 a ako jediný sa vo všetkých troch kolách dostal pod par obtiažneho ihriska. Celkovo má -6, ale vynikajúcim záverom tretieho kola, piatimi birdie na siedmich jamkách, sa na neho do čela dotiahol olympijský víťaz Rose.

„Ihrisko dáva šancu skórovať na päťparoch, čo som využil a posledné dva berdíky som si zaslúžil za trpezlivosť,“ skonštatoval Rose, ktorý zahral najlepší výsledok dňa 67 úderov. Môže tak nadviazať na triumf z US Open 2013 a získať druhý major titul. „Máme len ranu náskok, to moc nie je a na titul nás bude útočiť tak päť,“ odhadol Rose.

García by naopak rád konečne získal prvý vavrín na majore. Na 13. jamke takmer skončila jeho loptička vo vode, ale udržal sa na hrane a Španiel po perfektnej krátkej prihrávke na grín zahral birdie. „Bolo zábavné prejsť skvele aj sobotou a udržať šancu na titul z US Masters. Čaká nás veľmi vzrušujúce finále,“ uviedol García.

O jeden úder za vedúcou dvojicou je Američan Rickie Fowler, hneď za ním víťaz US Masters z roku 2015 Spieth a ďalší dvaja Američania hladní po úspechu Ryan Moore a Charley Hoffman. Scott ovládl turnaj v roku 2013 a s odstupom troch úderov bude útočiť zo siedmeho miesta.

Najnebezpečnejší sa zdá byť pre Roseho a Garcíu bývalý prvý hráč sveta Spieth. Dvadsaťtriročný Američan štartuje na US Masters po štvrtý raz a z predchádzajúcich troch štartov má okrem výhry aj dve druhé miesta. „Po prvom kole to so mnou nevypadlo ružovo, ale teraz sa nemôžem cítiť lepšie,“ skonštatoval Spieth. Vo štvrtok zapisoval 75 rán, ale ďalšie dve kolá zvládol skvele. „Zabojoval som a mám zase šancu na víťazstvo,“ doplnil.

V sobotu Spieth predviedol parádnu druhú ranu na grín päťparovej trinástky. Loptička ležala po drajve medzi stromamí. „Čo by urobil Arnie?“ spýtal sa Spieth pred úderom kedíka Michaela Grellera, ako by zahral vlani zosnulý Arnold Palmer, štvornásobný víťaz zeleného saka. „Išiel by po jamke,“ počul Spieth a presne tak aj zahral.

Druhý hráč oficiálneho svetového golfového rebríčka Rory McIlroy začal tretie kolo skvele, ale na štvorparovej sedmičke zapísal double bogey. Sobotňajší deň v Augusta National obišiel Severný Ír, ktorý nedávno podpísal novú desaťročnú zmluvu s firmou Nike, so skóre -1 a celkovo je v pare na jedenástej priečke.

81. ročník US Masters po 3. kole:
Augusta National, Augusta, Georgia (USA), PAR: 72
/Dotácia turnaja: 10 mil. USD, víťaz turnaja: 1,8 mil. USD/
1. Justin Rose (Angl.) 210/-6 (71+72+67) a Sergio García (Šp.) 210/-6 (71+69+70), 3. Rickie Fowler (USA) 211/-5 (73+67+71), 4. Ryan Moore (USA) 212/-4 (74+69+69), Jordan Spieth (USA) 212/-4 (75+69+68) a Charley Hoffman (USA) 212/-4 (65+75+72), 7. Adam Scott (Austr.) 213/-3 (75+69+69), 8. Charl Schwartzel (JAR) 214/-2 (74+72+68)

Fotogaléria z 3. kola US Masters 2017:


-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv