Neprehliadnite

Stane sa Matthewová prvou ženskou členkou klubu v Muirfielde?

 

Víťazka British Open z roku 2009 Catriona Matthewová sa možno stane prvou ženskou členkou tradičného škótskeho klubu v Muirfielde, ktorý len nedávno odhlasoval na druhý pokus právo žien na členský štatút.

Štyridsaťsedemročná golfistka je rodáčkou z East Lothienu, kde sa nachádza aj Muirfield a celý život sa odtiaľ neodsťahovala. Navyše je čerstvo patrónkou programu Visit Scotland, ktorý láka turistov do Škótska.

Matthewová vyhrala počas svojej kariéry 11 profesionálnych turnajov a stále je členkou LPGA aj LET. V tejto sezóne bude asistentkou kapitánky na Solheim Cupe, ženskej obdoby Ryder Cupu. Ako hráčka sa na tomto súboji zúčastnila osemkrát.

Proces prijatia do Honourable Company of Edinburgh Golfers, ktorá klub vlastní, je však veľmi zložitý a priemerne trvá šesť až sedem rokov. Kapitán Muirfieldu Henry Fairweather sa už nechal počuť, že klub ženám ich vstup nijak neuľahčí.

„Je to skvelé miesto na golf. Niekoľkokrát už som tam hrala, a navyše mám ihrisko len pár minút od domu. Bolo by skvelé raz byť členkou,“ uviedla osobnosť škótskeho golfu, ktorú by si prial mať za členku akýkoľvek klub.

-jj-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv