Neprehliadnite

Poulter kriticky o golfových pravidlách pre rok 2019

 

Poulter_04

Len pred niekoľkými dňami oznámili oba svetové orgány golfu R&A a USGA ako by sa golfové pravidlá mali zmeniť od roku 2019. Cieľom je väčšia zrozumiteľnosť, rýchlosť hry alebo uvoľnenie pravidiel v oblasti trestov a dropovania. Viacerým golfistom sa zmeny nepozdávajú a kritické slová bolo počuť napríklad z úst Iana Poultera.

142nd Open Championship - Final Round

Anglický golfista síce oceňuje ochotu riadiacich orgánov súčasné nedostatky hry zmeniť, ale zároveň navrhuje pár ďalších zmien, ktorými by sa podľa neho mali organizácie zaoberať. Napríklad mapy grínov. Profesionáli na túrach si môžu kúpiť detailné mapy jednotlivých grínov, aby dokázali lepšie prečítať dráhy patov. Podľa Poultera sú tieto mapy úplne zbytočné, pretože akurát ešte viac spomaľujú hru. Na sociálnej sieti k tomu dokonca napísal niekoľko zdôvodnení svojho tvrdenia.

Poulter_06

„Mapy grínov by mali byť zakázané. Nikto na profesionálnej túre neuhral svoju kartu vďaka týmto mapám. Kvôli ním je umenie patovania stratené. Pokiaľ nevieš čítať grín, je to tvoje chyba. Hráčom a ich kedíkom trvá dosť dlho než nájdu presnú pin pozíciu na mape, presnú pozíciu svojej loptičky a potom mnoho času strávi pozeraním do mapy namiesto na grín. Všetko to trvá zbytočne príliš dlho namiesto toho, aby hráči a kedíci šetrili čas a urýchlili hru. R&A a USGA by sa tým mali rozhodne zaoberať,“ myslí si Poulter.

Poulter_07

A to ešte nie je všetko. Ďalšia navrhovaná zmena sa týka meračov vzdialenosti, ktoré sú na profesionálnych turnajoch momentálne zakázané. Hráči majú k dispozícii tzv. birdie kartu alebo mapy jednotlivých jamiek, kde sú znázornené rôzne vzdialenosti ku grínu. Poulter navrhuje, aby tieto tzv. „yardage books“ aj naďalej zostali v platnosti, a aby boli povolené aj merače vzdialenosti.

Poulter_02

„Tiež si myslím, že by sme mali mať možnosť používať na turnajoch merače. Spolu s tzv. yardage book. V niektorých prípadoch by bolo efektívnejšie použiť merač, inokedy zasa yardage book. Pokiaľ je môj flajt na ferveji a flajt pred nami patuje na gríne, tak by bolo lepšie pozrieť sa do yardage book a pripraviť sa na úder. Pokiaľ je ale jamka navŕtaná na kraji grínu a kúsok od nej je bunker alebo vodná prekážka, tak by bolo omnoho lepšie ju zamerať meračom, než potom skončiť vo vode. Obe možnosti mi dávajú zmysel,“ argumentuje Poulter.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv