Neprehliadnite

Na poslednom major turnaji sezóny majú hráči povolené „kraťasy“

 

An amateur wears shorts draped with maple leaves in colours of the Canadian flag during the pro-am at Canadian Open golf tournament at the Glen Abbey Golf Club in Oakville

Vedenie PGA of America nedávno oznámilo novinku, že profesionálni golfisti budú môcť nosiť krátke nohavice respektíve „kraťasy“ na turnaji US PGA Championship, ktorý je už tradične posledným majorom sezóny.

šortky_03

Tento benefit zaviedla už vlani European Tour a predovšetkým v teplých destináciách si to hráči nesmierne pochvaľujú. „Je to úžasné,“ komentoval vlani v Abú Zabí Jordan Spieth. „Dúfam, že čo nevidieť budeme mať túto možnosť i na US PGA Tour. Čo som tu tak pozoroval, tak som nezaznamenal jediného nespokojného hráča,“ dodal Američan a šiesty hráč svetového poradia.

šortky_02

Samozrejme, hovoríme len o nosení krátkych nohavíc počas tréningových kôl, nie počas súťažného turnaja. Na European Tour majú hráči túto výnimku povolenú ešte pre Pro-Am, to v zámorí aspoň zatiaľ platiť nebude. Naďalej však platí, že golfisti na US PGA Tour majú povinnosť nosiť nohavice aj v tréningových kolách, bez ohľadu na to, že European Tour hráčom nosenie „kraťasov“ v tréningových rundách už skôr povolila.

šortky_04

„Myslím, že počas tréningových kôl sa dá pochopiť, keď uvidíte hráčov v kraťasoch. Osobne na tom nevidím nič špatného,“ preniesol Paul Levy z PGA of America. Toto pravidlo bude mať svoje mierne obmedzenia. Malo by platiť na všetkých turnajoch, ktoré organizuje PGA of America a v „kraťasoch“ sa hráči objavia aj na majoroch. Vedenie Augusta National Golf Clubu, ktorý tradične hostí US Masters, už údajne rokuje o výnimke na krátke nohavice.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv