Neprehliadnite

Golfový kráľ má svoju gigantickú sochu z bronzu

 

Arnold_00

Gigantickú a takmer štvormetrovú bronzovú sochu Arnolda Palmera natrvalo vystavia cez víkend na počesť nedávno zosnulej legendy v Bay Hill Club and Lodge v Orladne. Organizátori akcie to stihli práve včas, pretože už tento týždeň začne Arnold Palmer Invitational. Palmer skonal vlani na konci septembri vo veku 87 rokov. Jeho turnaj, ktorý sa po prvý raz konal v roku 1966 a na rovnakom mieste sa organizuje už 51 rokov, sa tak po prvýkrát bude musieť zaobísť bez svojho zakladateľa a jednej z najväčších golfových legiend histórie.

Palmer_05

Od soboty však bude jeho pamiatku pripomínať obrovská bronzová socha, ktorá má hmotnosť 630 kilogramov. Umiestnená bude nastálo u prvého a desiateho odpaliska ihriska v Bay Hill, ktoré Palmer udržoval ako svoj domov. Podľa tlačovej správy k vystaveniu jeho sochy ho umelecké dielo zobrazuje v „došvihu“ po tvrdom odpale a bolo inšpirované Palmerovou rannou kariérou zahrňujúcou aj jeho víťazstvo na US Masters v roku 1964.

Palmer_01

Sochár Bruce Wolfe vytváral sochu tak, že strávil mnoho hodín so samotným Palmerom a spoločne vyberali z viac než stovky historických fotografií, ktoré v prvej fáze pomohli vytvoriť model v malom merítku. Vyrobiť sochu potom trvalo osem mesiacov. Po dokončení bola premiestnená do areálu Arnold Palmer Golf Complex vo Wake Forest, kde bola za Palmerovej účasti odhalená v roku 2013. Teraz bude natrvalo vztýčená v dejisku Arnold Palmer Invitational, ktorý začína 16. marca.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv