Neprehliadnite

Zmeny v golfových pravidlách by mali zrýchliť hru

 

Predstavitelia USGA a R&A už dávnejšie nahlas hovorili o snahe zjednodušiť výklad pravidiel a nedávno na tom intenzívne pracovali. Nové pravidlá by nemali vojsť do platnosti skôr ako v roku 2019, plánované vydanie reedície pravidiel ako už tradične po štyroch rokoch o rok neskôr v roku 2020.

drop_02

V plánovaných zmenách ide o skrátenie času na hľadanie loptičky z doterajších piatich minút na tri, ďalej možnosti upraviť na gríne nerovnosti spôsobené kolíkmi na topánkach, uprednostňovanie označovania vodnej prekážky červenou farbou, zrušenie vzdialenosti na „dĺžku palice“ pri vykonávaní dropu pri úľave a možnosť dropovať z akejkoľvek výšky ako len z výšky ramien.

Legislatívne autority sa novými zásahmi do pravidiel snažia zrýchliť tempo hry. K tomu by mala prispieť predovšetkým kratšia doba pre hľadanie loptičky a zjednodušenie dropovania. To isté sa týka vodných prekážok, kde hráči občas tápu medzi priečnou (žltá) a pozdĺžnou (červená) vodou. Žlté kolíky by ale z golfových ihrísk vymiznúť nemali, len by ich malo byť výrazne menej, ako je tomu v súčasnosti.

Drop_01

Profesionálni hráči potom zrejme najviac uvítajú možnosť opravovať na grínoch nielen nerovnosti spôsobené loptičkou, ale aj kolíkmi na topánkach. Golfisti si totiž dlhodobo sťažujú, že hráči z popoludňajších flajtov majú výrazne horšie podmienky na grínoch, než tí z flajtov dopoludňajších. Oficiálne vyjadrenie USGA a R&A by malo byť známe v marci.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv