Neprehliadnite

V Muirfielde budú opäť hlasovať o ženách

 

Muirfield_08

V tradičnom škótskom golfovom klube v Muirfielde sa bude hlasovať opäť. V opakovanom hlasovaní členov sa pokúsia umožniť ženám vstup do golfového klubu, ktorý doteraz nemajú povolený. A samotné ihrisko kvôli tomu nemôže počítať s organizovaním British Open.

Muirfield_07

Pánsky golfový klub sa mal po vzore Augusta National premeniť na moderný klubu, ktorý by bol otvorený aj pre zástupkyne nežného pohlavia. A práve preto sa vlani v máji pokúsili v Muirfielde o podobný počin, ale skončil neúspešne. Ženy nezískali v hlasovaní potrebnú dvojtretinovú väčšinu, proti totiž bolo 36 percent z 616 členov.

Muirfield_10

Na nečakaný výsledok hlasovania rýchlo zareagovali zástupcovia R&A, ktorí dočasne vyradili ihrisko z rotačného systému pre usporiadanie British Open. A to bol silný argument pre spoločnosť Honourable Company of Edinburgh Golfers, ktorá Muirfield vlastní. Druhé kolo hlasovania by sa malo uskutočniť v polovici marca.

Muirfield_09

Doporučujeme hlasovať v prospech uznesenia v podobe umožnenia ženám stať sa členkami klubu. Jednomyseľne sa na tom uzniesli kapitán i klubový výbor,“ stojí v oficiálnom vyhlásení. Tentoraz sa dá predpokladať, že po druhý raz už členovia klubu nevyrobia „faux-pas“.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv