Neprehliadnite

V Číne plánujú zatvoriť 111 golfových ihrísk

 

čína_02

Nie je žiadnym tajomstvom, že golf má v Číne veľmi problematickú pozíciu. Vládnuca komunistická strana proti tomuto športu neustále niečo podniká. Najnovšie koncom januára oznámila, že zatvorí 111 golfových ihrísk.

čína_03

Má sa tak stať z dôvodu ochrany vodných zdrojov a pôdy. Členovia vládnucej komunistickej strany nebudú už viac byť členmi golfového klubu, ani hrať na ihrisku. Investori nesmú budovať nové projekty, a celkovo 18 ihrísk musia nielenže zavrieť, ale dokonca vrátiť areál do pôvodnej podoby.

čína_04

Nutné je však dodať, že to je len ďalšie podobné opatrenie v rade. Už v roku 2004 vydala strana zákaz stavania nových golfových ihrísk. Pred dvoma rokmi zakázala komunistická strana svojim členom byť členmi akéhokoľvek golfového klubu. Golfové ihriská sú totiž v krajine považované za miesto, kde sa uzatvárajú nelegálne obchody.

čína_06

V súčasnosti je v Číne okolo päťsto golfových ihrísk. Prvé z nich bolo postavené len v roku 1984, pretože až do poloviny 80. rokov bol tento šport vládnucou komunistickou stranou zakázaný ako príliš „buržoázny“. Napríklad rezort Mission Hills Golf Club má 12 ihrísk a patrí medzi najväčší golfový komplex na svete.

čína_05

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv