Neprehliadnite

Woods začne súťažný rok v Torrey Pines, štartovať bude aj v Dubaji

 

Prvým turnajom Tigera Woodsa v roku 2017 na US PGA Tour bude Farmers Insurance Open v Torrey Pines. Uskutoční sa 26.- 29. januára v kalifornskom San Diegu. Dlhoročný líder svetového rebríčka súčasne potvrdil aj ďalšie štarty, medzi ktorými figuruje aj turnaj v Dubaji z kalendára European Tour.

Woods_02

Zámorské médiá ďalej očakávajú Woodsov štart na Genesis Open (16. – 19. februára) v Pacific Palisades v Kalifornii a na Honda Classic (23. – 26. februára) v Palm Beach Gardens, na opačnej strane USA. Farmers Insurance hral Woods naposledy v roku 2015, keď v prvom kole odstúpil pre zranenie chrbta.

Woods_10

Na ihrisku Torrey Pines inak vyhral osemkrát, naposledy v roku 2013. V tejto sezóne tam bude hrať proti veľkým súperom, ako sú Dustin Johnson, Justin Rose, Phil Mickelson, Rickie Fowler a Hideki Macujama. Pre „Leftyho“ Mickelsona to bude prvý štart po operácii športovej prietrže. „Sme nadšení, že naši diváci budú mať možnosť vidieť Tigera Woodsa v našom už tak veľmi kvalitnom štartovnom poli,” povedal riaditeľ klubu Peter Ripa.

Woods_04

Genesis Open sa koná v Riviera Country Clube, kde hral Wood naposledy pred desiatimi rokmi. Je to tiež miesto jeho premiéry na US PGA Tour. V roku 1992 tam bol pozvaný ako šestnásťročný tínedžer so štatútom amatéra.

Woods_16

Turnaj Honda Classic vyhral Woods štyrikrát. Naposledy sa tam predstavil v sezóne 2014, keď odstúpil z posledného kola. „Bude skvelé vidieť Tigera Woodsa opäť švihať palicou a súťažiť. Viem, že jeho prítomnosť vzbudí obrovské nadšenie fanúšikov aj jeho spoluhráčov,” teší sa výkonný šéf Honda Classic Kenneth Kennerly.

Tiger_0000

Woods, ktorý podpísal zmluvu na loptičky Bridgestone, v posledných dňoch však potvrdil aj účasť na turnaji Omega Dubai Desert Classic, ktorý sa bude hrať v rámci European Tour od 2. do 5. februára. Na Blízky východ tak Tiger odcestuje priamo z Kalifornie, kde bude hrať spomínaný Farmers Insurance Open.

U.S. Open Championship - Final Round

Bude to tak veľký test ako pre Woodsovu hru, tak predovšetkým pre jeho zdravie. Napokon, po dvoch operáciách chrbta bol skoro šestnásť mesiacov mimo hru, než sa vrátil k súťažnému golfu začiatkom decembra na vlastnom turnaji Hero World Challenge, kde po sympatickom výkone s najväčším počtom berdíkov skončil pätnásty.

Omega Dubai Desert Classic - Previews

Američan, ktorý koncom roku oslávil svoje 41. narodeniny, sa na najstaršiu akciu European Tour v blízkovýchodnom regiónu ukáže už po ôsmykrát. V štartovnom poli sa pripojí napríklad k Rorymu McIlroyovi, Henrikovi Stensonovi alebo víťazovi US Masters Dannymu Willettovi.

Woods_08

Na ihrisko Majlis v Emirates Golf Clube má Woods len tie najlepšie spomienky. Už dvakrát tam vyhral a počas 28 odohraných kôl od svojho debutu v roku 2001 sa dostal 92 rán pod par ihriska. „Vždy som si Dubaj užíval. Je skvelé vidieť, ako se mesto neskutočne rozrastá od doby, keď som tam hral po prvý raz. Bolo skvelé vyhrať v Dubaji v rokoch 2006 a 2008,“ poznamenal Woods.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv