Neprehliadnite

Taliansky roadster Puritalia 427 potešením pre pôžitkárov

 

P427_02

Talianska spoločnosť Puritalia Automobili, ktorá je známa výrobou exkluzívnych športových áut, pripravila pre svojich priaznivcov malý roadster Puritalia 427. Ručne vyrobený voz z limitovanej série je odkazom na slávny automobil Shelby Cobra z roku 1965.

P427_03

Ľahučký športový roadster je ideálny pre tých motoristických nadšencov, ktorí majú radi nízku hmotnosť a číri pôžitok z riadenia. Puritalia 427 má totiž okrem nízkej hmotnosti pohon zadných kolies, samosvorný diferenciál, manuálnu prevodovku a osemvalec s objemom piatich litrov, ktorý má výkon 326 kW (445 koní) v atmosférickej verzii a 444 kw (605 koní) pri preplňovaní kompresorom.

P427_04

Základom Puritalie 427 je hliníkový polomonokok tvoriaci interiér, ktorý doplňujú vpredu aj vzadu pomocné rámy z oceľových trúbok. Karosériu tvoria panely z kompozitných materiálov. Nechýba šesťpiestové brzdy Brembo vpredu a štvorpiestové vzadu. Automobil má tiež kompletne nezávislé zavesenie.

P427_05

„Skutočne unikátny kúsok umenia, to sú tie správne slová,“ tvrdí zakladateľ firmy Puritalia Paolo Parente: „Rozhodli sme sa navrhnúť a skonštruovať 427-ku jednoducho preto, pretože podobné auto neexistuje. Výsledkom je silné auto, ktoré využíva najlepšie technológie vo svojej triede. Je to výzva pre tých, ktorí chcú s radosťou šoférovať svoje auto a nie ´bojovať´ za volantom.“

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv