Neprehliadnite

Talianska ozdoba

 

Luxusná motorová jachta Altura 840 je dlhá necelých 26 metrov, no poskytuje ideálny komfort pre osem hostí. Elegantné plavidlo je skutočnou ozdobou a pýchou talianskej spoločnosti Ferretti Group.

Text Jakub Jesenski foto archív

Dizajnéri firmy Ferretti navrhli toto plavidlo ako skutočnú cestovnú loď. Z taliančiny by sa slovo Altura dalo preložiť ako ďaleké obzory, objavovanie či dobrodružstvo. Jachta rozhodne vyzerá tvarovo veľmi dobre a robustne. Navyše ponúka mimoriadne kvalitné vnútorné vybavenie. Jednou z predností lode je jej priestrannosť. Silné, ale napriek tomu dobre svetlo prepúšťacie sklá vytvárajú akési pomyselné zábradlie okolo hlavnej paluby.

Cattolica

Jedáleň s otváracou strechou

Pozornosť vzbudí aj integrovaná podúrovňová jedáleň a vyvýšené stanovište pre kormidlo. To všetko je implementované do jediného a prehľadného obývateľného priestoru. Pôsobí to skutočne veľkolepo. Jedáleň, ktorej plocha sa dá ešte rozšíriť pomocou rozkladacieho stola, má svoje vlastné veľké strešné okno, ktoré možno otvárať. Rozhodne je to príjemný pocit večerať pod nebom, aj keď prší, prípadne sa len tak kochať nočnou oblohou, zatiaľ čo okolité vonkajšie svetlá dokresľujú atmosféru.

Altura_840_58

Výhľad aj prehľad

Vedľa samotného kormidla môžete nájsť pohodlnú pohovku v tvare písmena L. Tá je umiestnená na pravej strane paluby kormidla, a neprekáža tak pri vstupe na túto palubu. Zo samotnej paluby je vynikajúci výhľad do všetkých smerov, takže mať prehľad o dianí na palube nie je žiadny problém. Rovnako je táto paluba dobrým miestom na odpočinok, najmä pokiaľ je na lodi rušnejšie, prípadne chcete vidieť, ako ju kapitán riadi. Vnútorné vyhotovenie má jednoduchú schému – tíkové drevo v saténovej farbe a biela koža. Na údržbu je to síce nákladný variant, ale je to dostatočne praktické a rozhodne pôsobí efektne.

Altura_840_36

Ubytovanie

Výrobca odporúča pre dokonalý komfort maximálny počet osem hostí. Miesta na pokojný a ničím nerušený spánok je dostatok a aj atypické usporiadanie napomáha príjemný odpočinok. Výrobcovia uvádzajú, že jachta disponuje štyrmi prepychovými kajutami, z toho jedna je pre kapitána, druhá pre VIP hostí a ďalšie dve sú dvojlôžkové. Miest, kam si návšteva bude môcť odložiť svoj veci, je na palube dostatok. K dispozícii sú dve závesné skrine s veľkým obsahom, niekoľko zásuviek pod lôžkami, rovnako tak nechýba niekoľko menších skriniek umiestnených rôzne po miestnosti. Dojem na vás určite urobí aj LED osvetlenie, ktoré dodáva originálnu atmosféru.

Altura_840_40

Kapitánova pýcha

Kapitánova kajuta je pýchou celého ubytovacieho systému. Nad posteľou je umiestnené úzke dlhé okno, vybavené, pochopiteľne, aj roletou. Priestoru na spánok a náhle zdvihnutie hlavy je viac ako dosť. Trochu horšie je to v situácii, keď kapitán vo svojej kajute stojí. Jej výška je totiž len okolo dvoch metrov, čo nemusí robustnejším „námorníkom“ s nadpriemernou výškou vyhovovať.

FER15_0143a

Priestorové riešenia

Bez vnútorných schodíkov je prístupný aj „flying bridge“, a to priamo z kokpitu. Celý priestor je krytý pevnou štruktúrou s priehľadným oknom, ktoré sa dá zakryť pomocou odolnej textílie. Poskytuje veľa miesta na sedenie, dokonca toľko, že nie je vôbec žiadny problém sa tu najesť. Dizajnéri rovnako naprojektovali minibar a gril. Celý priestor je dômyselne osvetlený. Predná paluba ponúka skvelé posedenie, určite by ste ho ocenili v prípade obeda či večere. Keďže je priestor vystavený priamemu slnečnému svitu, plavidlo je vybavené systémom slnečníkov, ktoré dodajú žiadaný tieň. To všetko pomocou jedného jediného tlačidla.

Altura_840_04

Sila a rýchlosť

Altura 840 je skutočným skvostom medzi loďami pochádzajúcimi z Apeninského polostrova. Najlepšie rýchlosti dosahuje vďaka vyvažovacej vložke, pričom zrýchlenie na 20 uzlov zvládne za 25 sekúnd. To je na plavidlo tejto veľkosti s hmotnosťou takmer 70 ton skutočne pozoruhodný výkon. Búrlivé počasie či azda väčšie vlny nepredstavujú pre plavidlo žiadne veľké problémy. Vďaka dobre umiestneným zábranám a ochranným sklám si môžu všetci na palube vychutnať rýchlu jazdu. Dieselové motory sú umiestnené pozdĺž priehradky a majú slot ARG stabilizátorov priamo v motoroch. Toto opatrenie má za cieľ znížiť hladinu hluku.

8950

Vizitka výrobcu

Ferretti S.p.A. alebo Ferretti Group je talianska spoločnosť na výrobu lodí so sídlom vo Forli, ktorá sa špecializuje na navrhovanie, konštrukciu a predaj luxusných motorových jácht. Jej produkty sa predávajú pod značkami Ferretti Yachts, Custom Line, Pershing, Itama, Riva, Mochi Craft and CRN. Firmu v Bologni v roku 1968 založili Alessandro a Norberto Ferrettiovci ako lodenicu na výrobu malých lodí, pričom svoju prvú motorovú loď zhotovili v roku 1971. Spoločnosť Ferretti postupne expandovala. V roku 2012 sa potom stala súčasťou čínskeho štátneho podniku Wichai Group. Okrem Talianska má Ferretti svoje výrobné prevádzky takisto v USA a dcérske spoločnosti aj v brazílskom Sao Paule a čínskom Šanghaji. Medzi jej VIP zákazníkov patrili napríklad Richard Burton, Brigitte Bardotová či Sophia Lorenová.

Altura_840_54

 

Základné špecifikácie

Typ lode: cruiser

Štandardné pohonné jednotky: 2 motory MTU 12 V 2000s každý s výkonom 1 823 konských síl

Celková dĺžka: 25,6 m

Maximálna šírka: 6,12 m

Ponor: 1,92 m

Hmotnosť: 66,7 ton

Objem palivovej nádrže: 7 000 l

Objem nádrže na vodu: 1 560 l

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv