Neprehliadnite

Superb dozrel ako víno

 

Škoda Superb je ako oblek biznismena. Elegantná, pohodlná a praktická zároveň.

Text Peter Lacena foto archív

Nový dizajnérsky jazyk značky Škoda posúva Superb do prvej ligy manažérskych limuzín. Elegantný a súčasne atletický strih karosérie výborne maskuje rozmery vozidla. Štýl karosérie plynule prechádza aj do interiéru. Charakterizuje ho dizajnový súlad, elegancia, príkladná ergonómia a moderné technológie. Dlhý rázvor zabezpečuje posádke výbornú porciu pohodlia. V tejto triede je mimoriadne dôležité, ako sa cítia cestujúci v druhom rade. Či už z pohľadu šírky v oblasti pliec, alebo priestoru na nohy, všade je miesta nadostač.

2

Ako je pri značke Škoda zvykom, pri navrhovaní novinky vývojári mysleli na optimálny súlad medzi eleganciou a praktickosťou auta. Nie je preto prekvapením, že si Superb ponechal koncepciu liftbacku. Batožinový priestor s objemom 625 litrov je tak veľmi dobre prístupný cez výklopné piate dvere, ktoré možno na želanie ovládať aj elektricky.

Luxus na kolesách

Zoznam výbavy dokáže uspokojiť aj veľmi náročného klienta, pričom niektoré prvky majú v značke Škoda premiéru. A tak je teraz k dispozícii napríklad aj adaptívny podvozok Dynamic Chassis Control vrátane voľby jazdného profilu Driving Mode Select. V praxi to znamená, že si môžete zvoliť komfortnú alebo športovú jazdu. Na palube nechýba trojzónová klimatizácia Climatronic, adaptívny tempomat, deväť airbagov, ako aj schopnosť samočinného brzdenia pri hroziacom strete pri pohybe v kolóne.

1

Nový Superb stráži aj bdelosť vodiča. Ak elektronika zaznamená jeho nečinnosť, najprv spustí akustickú výstrahu, následne jemne pribrzdí, a keď vodič nereaguje, je schopná vozidlo úplne zastaviť a spustiť výstražné svetlá. Systém dokáže aktivovať brzdy, ak pri cúvaní vozidla z parkovacieho miesta snímače zachytia pohyb iného vozidla. To všetko sú elektronické systémy zvyšujúce bezpečnosť i pohodlie.

4

Krok s dobou

Do prvej ligy manažérskych limuzín patrí Superb aj v oblasti implementácie moderných IT technológií. Budúci majiteľ bude vyberať až zo štyroch verzií informačného systému, medzi ktorými nechýba ani praktický MirrorLink (zrkadlenie aplikácií z mobilného telefónu). Pre náročnejších je pripravená zabudovaná navigácia s pevným diskom. Na spojenie so svetom internetu ponúkne okrem klasických možností aj vysokorýchlostný dátový prenos LTE.

3

Milovníkov kvalitnej hudby zasa poteší Sound System Canton s dvanástimi reproduktormi a celkovým výkonom 610 Wattov. Pod prednú kapotu bude na výber osem motorov. Päť benzínových a tri dieselové. Neskôr by mal ponuku motorizácií doplniť aj plug-in hybrid, tak ako súčasné „zelené“ trendy kážu. Súčasťou ponuky bude tradične aj pohon 4×4.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv