Neprehliadnite

Stretnutie s tichom

 

V malebnej dolnorakúskej oblasti Weinviertel plynie čas pomalšie! Pricestovať, nechať každodenný stres za sebou a ponoriť sa do sveta relaxu – to je cieľ každého návštevníka.
Text Milan Štefančík / foto archív

Štvorhviezdičkový superior hotel v kúpeľoch Laa s elegantným zariadením, príjemnou obsluhou a bohatou ponukou má na to tie najlepšie predpoklady. Prvotriedne izby a elegantné apartmány pozývajú hostí, aby v rezorte nejaký čas pobudli. Hotelové reštaurácie rozmaznávajú návštevníkov kulinárskymi pôžitkami.

Hotel Aussenansicht

Oddych v bare a relax v kúpeľoch, hotelovom spa alebo pri kozmetickom ošetrení a masážach, urobia z krátkej dovolenky výnimočne strávený čas. Therme Laa – Hotel & Silent Spa je jedným z deviatich rezortov VAMED Vitality World, rakúskej jednotky v oblasti kúpeľného a zdravotného turizmu.

Priestor pre pokoj

Architekt využil na vytvorenie priestoru s inšpiratívnou atmosférou prvky sakrálnej architektúry. Centru Silent Spa dominuje osemhranná veža uprostred priechodného vodného sveta, v ktorom sa o výnimočnú atmosféru stará trojposchodová kaskádová fontána. Elipsy sú odlišne vybavené a ponúkajú okrem pohodlných ležadiel na upokojenie a relax aj bazén so slanou vodou, soľnú miestnosť, miestnosti na procedúry vo dvojici a parný kúpeľ. Túto jedinečnú stavbu dopĺňa prvotriedna saunová časť s výnimočnými zalievacími ceremoniálmi, telocvičňa a takisto reštaurácia a bar.

Silent_Spa_Mann_Frau_Liegehalle_print

Zážitok pre návštevníkov

Kto by chcel s rodinou stráviť čo i len jeden deň v kúpeľoch, je vítaný po celý rok. Pre malých návštevníkov sú v detskom svete k dispozícii špeciálne detské bazény s mnohými zaujímavými atrakciami vrátane animátorov, ktorí pestrým programom zabezpečia hravú zábavu. Ideálnym miestom na strávenie dňa s tými najmenšími je nová rodinná oáza, ktorá leží bokom od kúpeľného ruchu a pozýva celú rodinu stráviť voľný čas formou hier, odpočinku a uvoľnenia.

hotel_terrasse_whirlpool_nacht_liegen_print

Prvá sauna v plavkách v Rakúsku patrí k vrcholným zážitkom v kúpeľoch Laa – umožní precítiť teplo v príjemnom a nezvyčajnom prostredí a zaručí iný pôžitok zo sauny veľkým i malým. Na relax po kúpaní a saune sú v zime k dispozícii oddychové miestnosti a kúpeľná hala s ležadlami. V lete slúži hosťom aj rozsiahly vonkajší priestor.

Sauna_Teichsauna_print

Vodný svet

Bazény kúpeľov Laa sú napájané vodou z termálneho prameňa, ktorá obsahuje sodík, chlorid, jód a minerály. Vodný svet kúpeľov má celkovú rozlohu 7 800 štvorcových metrov. Pozostáva z veľkého termálneho bazéna umiestneného v strede areálu a prepojeného s vonkajším bazénom. V areáli je menší masážny bazén, v ktorom sa môžete nechať vymasírovať na podvodných vzduchových ležadlách alebo prúdmi vody z masážnej steny, bazén so slanou vodou a aktívny bazén, či už pre chvíle oddychu, alebo na plávanie. Ponuku vodného sveta dopĺňa vodná kĺzačka – lákadlo pre deti a tých, ktorí sú duchom stále mladí.

Silent_Spa_Frau_Wasserfall_print

Srdce kúpeľov

Cielené potenie počas celého roka je mimoriadne blahodarné pre telo a dušu! V novom saunovom svete kúpeľov, ktorý pozostáva zo štyroch sáun, parného kúpeľa a oddychových zón vo vnútorných a vonkajších priestoroch, je saunovanie skutočným zážitkom. Pomalé potenie pri 60 stupňoch v loft saune, príjemne aromatická limbová sauna s 90 stupňami Celzia alebo pôvodná sauna Weinviertel s rôznymi vonnými nálevmi či panoramatický výhľad z rybníkovej sauny – každý si nájde to svoje. Parný kúpeľ s vôňou a zvukom uvoľní telo i dušu, je ozajstným občerstvením pre všetky zmysly. Na ochladenie po saune je k dispozícii vonkajší termálny bazén a ponorný bazén v interiéri. Miestnosti na oddych a priestranný vonkajší areál pozývajú na zaslúžený oddych.

Silent_Spa_Mann_Frau_Abend_Wasser_print

Gastronomická ponuka

Reštaurácia Gaumenfreuden sa špecializuje na miestne a sezónne jedlá z oblasti Weinviertel. Na svoje si tu prídu nielen hoteloví a kúpeľní hostia, ale všetci, čo majú chuť na kreatívnu a gurmánsku kuchyňu v príjemnej klasicky elegantnej atmosfére. Hotelová reštaurácia Feinspitz ponúka labužnícke raňajky a je tak tým pravým miestom na začiatok nového dňa. Na hotelových hostí s polovičnou penziou čaká vyberaná večera s piatimi chodmi. Ak by sa vám zažiadalo zmeniť menu na „michellinovskú“ úroveň, navštívte hostinec majstra kuchára Martina Weilera a objavte, ale hlavne ochutnajte umelecké kúsky vytvorené z požívatín a pochutín tak, ako málokde v blízkom i ďalekom okolí.

Kulinarik_Mann_Frau_Abendessen_print

Atrakcie v okolí

Keď sa už raz ocitnete v Therme Laa a budete prechádzať z hotela do centra parkom posiatym sochami od predstaviteľov rakúskej moderny, určite si nenechajte ujsť najväčšie súkromné múzeum kočiarov, vypočujte si príbehy každého exponátu. Nezabudnite si pripiť s Poyseccom z neďalekého Poydorfu, prípadne ochutnať pivo z miestneho pivovaru, navštíviť pivné múzeum. Najviac ma dostala neďaleká dedinka Hanfthal so stáročiami dlhou tradíciou pestovania konope, ktoré má aj v erbe. Konope spracovávajú na všetky legálne účely od potravín po kozmetiku vrátane vína.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv