Neprehliadnite

Skrotený Mustang

 

Ford Mustang už nie je taký divoký a nehádže zadkom ako kedysi. Namiesto toho ponúka šoférovi krásny dizajn, charizmu, výborné jazdné vlastnosti a nezabudnuteľný zvuk osemvalca.

Text Juraj Hrivnák foto autor a archív

15FordMustang_47_HR

V Európe máme dôvod oslavovať. Ford Mustang sa k nám totiž nedovážal. Toto je prvý model, ktorý Ford v takmer rovnakej podobe oficiálne ponúka v Amerike, ako aj u nás. Ak sme sa báli, že klasický jednoduchý športiak s atmosférickým motorom a manuálnou prevodovkou vymrie, tak práve Mustang je dôkazom toho, že stále je dopyt po „naozajstných autách“.

front three-quarter, static

Znovuzrodená klasika

Aj keby ste doteraz videli Ford Mustang iba na obrázkoch, nového Mustanga spoznáte okamžite. Napriek tomu, že je kompletne prepracovaný, zachoval si svoje charakteristické línie a dlhú kapotu.

2015 Ford Mustang

Zostala aj typická predná maska s prísne zazerajúcimi svetlometmi a opačne skoseným „čumákom“. S ním Mustang vyzerá, akoby si na raňajky dával Smarty, Upy a podobnú háveď. Vnútri sa udiala typická modernizácia a veľa prvkov pochádza z iných fordov.

The all-new 2015 Ford Mustang Convertible

Okrúhle vetracie otvory, volant so znakom Mustanga, plaketa s nápisom „Since 1964“ a hlavne vynikajúce sedadlá Recaro (za príplatok) sú však unikátne a náramne sa hodia k imidžu. Unikátom sú aj páčkové prepínače, ktorými si môžete zmeniť nastavenie auta, režim ESP či účinok posilňovača riadenia.

2015 Ford Mustang

Kvality interiéru sa nemusíte báť. Americké autá nemajú najlepšiu povesť, ale žiadne problémy s kvalitou ani vypracovaním som si nevšimol. Skôr naopak. Mnohí by si mohli brať príklad.

Dva pohľady

Zákazníci, ktorým sa zapáčil nádherný kabát Mustangu, ale nepotrebujú sa naháňať a miesto motora radšej počúvajú rádio, iste ocenia nový preplňovaný motor 2,3 EcoBoost. Ten dosahuje výkon takmer 320 koní, čo je celkom slušná porcia. Zároveň vie byť aj úsporný – priemer 8 l/100 km je dobrá hodnota. Ak máte radi fúkanú, môžete si Mustanga kúpiť aj ako kabriolet.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv