Neprehliadnite

Rory škrtol aj Dubai Desert Classic, návrat asi v Mexiku

 

Rory_27

Hviezdny severoírsky golfista Rory McIlroy sa napokon nepredstaví ani na turnaji Omega Dubai Desert Classic, ktorý je na programe začiatkom februára v Spojených arabských emirátoch. Dôvodom jeho vynútenej absencie je pretrvávajúce zranenie chrbta a najskôr bude hrať súťažný golf opäť až v marci na WGC-Mexico Championship.

Rory_26

Borec z ostrovného Holywoodu sa momentálne zotavuje z únavovej zlomeniny rebra, ktorá sa mu prihodila v polovici januára na podujatí v Juhoafrickej republike a musí preto pozmeniť program turnajového kalendára. Kvôli zraneniu už vynechal ívent Abu Dhabi Championship, a teraz bude musieť vynechať i Dubai Desert Classic. Rory potvrdil túto informáciu na svojom účte na sociálnej sieti.

Rory_29

„Momentálne nemôžem ani behať, pretože keď noha tvrdo dopadne na zem, tak vibrácie v mojom hrudnom koši opravdu bolia. Chodiť ale môžem, ujdem tak osem až desať kilometrov za deň. V pondelok som po prvý raz patoval, čo bol môj prvý kontakt s golfom od tej doby, čo som sa o zranení dozvedel,“ uviedol štvornásobný major šampión.

Rory_28

Pre McIlroya sa jedná o ďalšie nepríjemné zranenie, ktoré môže ovplyvniť jeho kariéru. Pred dvoma rokmi si pri futbale s kamarátmi zranil členok, niekoľko mesiacov bol mimo hru, a nemohol tak okrem iného obhajovať titul na British Open. Súčasné zranenie, pre golfistov vcelku netypické, pripisujú niektorí golfoví odborníci príliš veľkej záťaži v posilňovni.

Rory_30

„Rád by som sa vrátil čo najviac bezproblémovo, takže Mexiko vyzerá ako perfektný čas na návrat. Hrajú sa tam štyri kolá bez katu, takže uvidím, ako všetko dopadne. Navyše, potom mám týždeň voľno, takže všetko nasvedčuje tomu, že to bude Mexiko,“ vysvetlil McIlroy.

Rory_22

Turnaj Omega Dubai Desert Classic sa koná v najľudnatejšom meste Spojených arabských emirátov od 2. do 5. februára 2017. Súčasťou European Tour je od roku 1989, a bol to vôbec prvý turnaj, ktorý sa hral na Blízkom východe. Titul bude v tejto sezóne na ihrisku Emirates Golf Club obhajovať Angličan Danny Willet. McIlroy tento turnaj vyhral dvakrát – v rokoch 2009 a 2015.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv