Neprehliadnite

Po redukčnej diéte

 

Možno to znie troška nadnesene, ale druhá generácia veľkého SUV Audi Q7 vyráža na cesty s výrazne zníženou hmotnosťou, hoci plne naprataná najmodernejšou technikou.

Text Martin Pavlík foto archív

Na novú Q7-čku platí klišé „klame telom“. Pôsobí totiž kompaktnejšie ako predchodkyňa a pritom ponúka viac priestoru. Týmto sa to však nekončí. Napriek svojim rozmerom a hmotnosti dokáže rezať zákruty veľmi dynamicky, takmer ako vozidlo strednej triedy. Svoj podiel na tom majú aj natáčané zadné kolesá. Pri nízkych rýchlostiach do opačného smeru ako predné, aby sa zlepšila agilita a zmenšil polomer otáčania. To aby ste zaparkovali aj na malom priestore. Naopak, pri rýchlej jazde zákrutami sa zadné kolesá natáčajú v rovnakom smere ako predné a zvyšujú stabilitu vozidla.

Audi Q7

Benzín, diesel, hybrid

Na pohon tohto kráľa ciest je vyčlenených niekoľko agregátov spaľujúcich rôzne palivo. U nás bude medzi najpopulárnejšie patriť určite vznetový motor 3.0 TDI naladený na 218 alebo 272 koní. Vďaka vysokému krútiacemu momentu nemá s vozidlom žiadne problémy a odmení sa skvelou spotrebou. Nad priemer desať ho hádam ani nedostanete a pri pokojnej jazde nám palubný počítač ukázal hlboko pod sedem.

news-2016-audi-q7-european-model-09-hero

Zážihových motorov pod kapotou Q7 bude asi pomenej, ale šesťvalec 3.0 TFSI jednoducho spomenúť musíme. Ide hladko a ticho, no keď treba, jeho 333 koníkov vie zatlačiť do sedadla. Zaujímavou a momentálne najvýkonnejšou alternatívou je plug-in hybridná verzia 3.0 TDI e-tron s kombinovaným výkonom 373 koní. V elektrickom režime dokáže prejsť až 56 kilometrov, takže každý deň do kancelárie môžete jazdiť „električkou“. Je to nielen ekologické, ale i úsporné. Všetky motory spolupracujú so skvelým osemstupňovým automatom.

Der Countdown laeuft: Heute startet der Vorverkauf des neuen Audi Q7, der ab Juni bei den Haendlern in Europa stehen wird.    Verbrauchsangaben Audi Q7:Kraftstoffverbrauch kombiniert in l/100 km: 8,3 - 5,7;CO2-Emission kombiniert in g/km: 193 - 149

Na vrchole

Na tom automobilovom a technologickom nové SUV so štyrmi kruhmi v znaku určite je. Na rozdávanie má asistenčných, bezpečnostných i zábavných systémov. Tie dokážu viesť vozidlo v kolóne, v prípade hroziacej zrážky dokonca zastaviť, čítajú dopravné značky, upravujú rýchlosť a správanie vozidla podľa charakteru dopravy, samostatne zaparkujú a podobne. Jednoducho slúžia na pohodlnú a bezpečnú jazdu kamkoľvek sa vyberiete. Nemusíte ich všetky poznať, stačí, že ich máte. Venujte sa obľúbenej hudbe, o reprodukciu ktorej sa špičkovo starajú reproduktory BOSE. Nemusíte sa báť ani noci, k službám máte úžasné svetlá s technológiu LED a napokon aj systém Night Vision.

Die Fahrerassistenzsysteme im neuen Audi Q7: Ein Angebot, das neue Massstaebe setzt/Ingolstadt, 08. Januar 2015

Lietajúci koberec

Najdôležitejšie určite je, ako sa s novým modelom Audi Q7 jazdí. Nuž vedzte, že skvele. V interiéri sa cítite absolútne luxusne, všade naokolo len samé kvalitné materiály, spracovanie výborné, dizajn vydarený. Pohodlie na najvyššej úrovni. Auto má skvelý podvozok, ktorý dokáže odfiltrovať aj výrazné nerovnosti.V dynamickom režime úžasne podrží v zákrutách, hoci ani vtedy vás nevytrasie a zachováva si plavnosť a komfort hodný tohto typu auta. Všetko vďaka pneumatickému podvozku poslednej generácie schopnému meniť nielen tvrdosť tlmičov, ale i svetlú výšku vozidla. Pohon všetkých štyroch kolies sa stará o dokonalú trakciu na každom povrchu aj za znížených adhéznych podmienok. A ako je to s tou diétou? Nová generácia Q7 schudla oproti predchodkyni viac ako 300 kilogramov.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv